Ce să faci ca să nu mai apari pe Internet. Metoda prin care poți șterge toate informațiile despre tine
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 22 feb 2023, 03:59
WhatsApp
Foto: StartupStockPhotos
Foto: StartupStockPhotos
Află în articol ce poți face pentru ca pe Internet să nu mai apară informații despre tine.

Dacă te deranjează faptul că pe Internet apar informații despre tine, află că le poți șterge. Specialiștii de la Google au dezvăluit cum putem să ștergem anumite informații despre noi de pe site-uri și cum putem să ne protejăm datele, scrie expresspress.ro.

Dacă vrei să nu mai apară informații despre tine pe Internet trebuie să eviți site-urile care colectează date personale. Datele, mai exact numele unei persoane, ziua de naştere, reţelele de socializare folosite sau adresa acesteia, pot fi furate foarte ușor, dar specialiștii în tehnologie au dezvăluit câteva modalități prin care poți evita astfel de situații.

Platformele care te pot ajuta"Când vorbim despre problema furtului de identitate putem să ne imaginăm situaţia ca un mozaic. Cu cât ai mai multe bucăţi, cu atât mai fidela şi clară va fi imaginea, deci cu cât ai mai multe informaţii personale ale unui utilizator, cu atât mai mult furtul de identitate şi impersonarea va avea mai mult succes şi credibilitate", a declarat Adam K. Levin, avocat şi specialist în securitate cibernetică.

Internauții își pot șterge datele de pe Internet cu ajutorul platformelor Spokep, MyLife.com sau Radaris. Și Google a lansat recent o nouă platformă numită "Results about you" care permite consumatorilor să solicite eliminarea rezultatelor căutărilor care conţin numărul de telefon personal, adresa de domiciliu sau adresa de e-mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?