Pentru a scăpa de lacrimile produse de ceapă, aceasta trebuie să fie pusă în congelator câteva minute înainte să o tăiem. Un alt truc eficient este să o înmuiați în apă cu câteva minute înainte de a fi tocată.
De asemenea, o puteţi lăsa şi în cuptorul cu microunde câteva secunde.
De ce plângem când tăiem ceapa?
Motivul pentru care plângem atunci când tăiem ceapa este simplu: îi rupem celulele și are loc o reacție care determină eliberarea acidului sulfenic. Înainte de aceasta, ochii noștri sunt iritați și creierul trimite semnalul că trebuie folosit ca mecanism de apărare secreția de lacrimi
Ceapa care nu te face să plângi
Oamenii de știință de la Bayer Crop Science au obţinut prin încrucişări de diferite soiuri şi seminţe o nouă specie de ceapă care nu te face să plângi. A fost cultivată în Nevada și Washington, are o aromă mai ușoară decât ceapa tradiţională și o textura crocantă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video