Ce să faci ca să adormi mai repede atunci când e prea cald în casă
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 18 iun 2022, 17:40
WhatsApp
Pexels
Pexels
Experții spun că temperatura optimă pentru o casă confortabilă este de 21 de grade. La această temperatură somnul este profund, fără foială în aşternuturi şi fără treziri repetate pe timpul nopţii.

Chiar dacă nu aveți aer condiționat, există o mulțime de modalități care vă ajută să vă păstrați dormitorul răcoros. Experții au dezvăluit cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să dormiți mai bine. Experții spun că o saltea potrivită poate ajuta la reglarea temperaturii patului. Jonathan Warren, director la Time4Sleep, a spus că o saltea cu un conținut ridicat de umpluturi naturale cum ar fi lână, bumbac sau bambus, poate fi o alegere excelentă pentru persoanele care se chinuie să doarmă din cauza căldurii. Acest lucru se datorează faptului că sunt mai reci și în mod natural hipoalergenice.

În timp ce păstrarea cearșafurilor curate este deosebit de importantă dacă suferiți de alergii, utilizarea diferitelor tipuri de cearceafuri poate fi benefică pentru cei care se luptă cu căldura. Lucy Ackroyd, șeful de design la Christy England, a spus că cearșafurile din bumbac pur sunt respirabile și vă pot ajuta la reglarea nivelului de umiditate a temperaturii atunci când dormi, Practic, fereşte corpul de umezeala în urma transpiraţiei excesive.

Nu deschide fereastra la orele amiezii

De asemenea, jaluzelele și perdelele pot ajuta atunci când vine vorba de controlul temperaturii. Jason Peterkin, director la 247 Blinds, a spus că „o cameră orientată spre sud va beneficia de materiale mai groase, termice, pentru a ajuta la menținerea temperaturii.” Dar dacă doriți să blocați complet lumina soarelui, atunci ar trebui să optați pentru jaluzele opace, spune Jason. Deschiderea ferestrei ar putea să nu fie cel mai bun lucru, spune un expert. Adam Pawson de la Safestyle a spus că, la fel ca jaluzelele, alegerea de a avea fereastra deschisă depinde de direcția în care este orientată fereastra. Dacă atunci când deschizi fereastra, mai ales la orele amiezii, simţi că îţi intră tot soarele în casă iar podeaua începe să frigă după doar câteva minute, e mai bine s-o închizi şi să tragi draperiile. 

Stinge becurile şi închide aparatele electrice de care nu ai nevoie

Aparatele şi dispozitivele electrice din casă emană căldură, toată lumea ştie. De aceea, pe timpul nopţilor de vară, evită să adormi cu televizorul aprins sau măcar programează-l să se stingă cât mai repede posibil. Astfel, vei simţi că aerul din cameră e mai respirabil iar atmosfera nu mai e la fel de încărcată. Alison Jones, expert în somn la Sealy, spune că oprirea aparatelor electrice poate ajuta, realmente, la un somn odihnitor. „Nu numai că prea multă tehnologie înainte de culcare este dăunătoare pentru ochi, dar poate influența și temperatura unei camere. Prizele electrice oferă o cantitate surprinzătoare de căldură și pot fi dăunătoare somnului tău. Opriți orice priză care nu este necesară pe tot parcursul nopții pentru a ajuta la scăderea temperaturii camerei”, a declarat aceasta potrivit Living Clean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?