Ce s-a întâmplat cu cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bani-lei
bani-lei

INS a dat publicității statisticile în ceea ce privește comerțul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete.

În luna octombrie 2013, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 2,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,4% .

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 2,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,7%.

În perioada 1.I-31.X.2013, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scǎzut faţă de perioada 1.I-31.X.2012 atǎt ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,3%, respectiv cu 0,1%.

 Octombrie 2013, comparativ cu septembrie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2013, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,3%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+2,7%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,1%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,7%).

VEZI ȘI: Comerțul din România se prăbușește. Cea mai mare scădere din UE

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2013, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 0,4%, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,7%). Scǎderi s-au înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-4,2%) şi la vânzările de produse nealimentare (-2,7%).

Octombrie 2013, comparativ cu octombrie 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2013, comparativ cu luna octombrie 2012 a înregistrat o creştere cu 2,2% datorită creşterilor la vânzările de produse nealimentare (+3,5%), la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,4%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,1%).

VEZI ȘI: Lovitură grea pentru economia țării, descrisă de Băsescu

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2013, comparativ cu luna octombrie 2012 a înregistrat o creştere cu 1,7% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+2,5%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,9%). Scǎderi s-au înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,6%).

Perioada 1.I-31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I-31.X.2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.X.2013, comparativ cu perioada 1.I-31.X.2012 a înregistrat o scǎdere cu 0,3% datorită scǎderii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-4,4%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,4%). Creşteri s-au înregistrat la vânzările de produse nealimentare (+2,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.X.2013, comparativ cu perioada 1.I-31.X.2012, a înregistrat o scǎdere cu 0,1%, datoritǎ scǎderii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-4,8%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,4%). Creşteri au înregistrat vânzările de produse nealimentare (+3,0%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel