Ce rol cheie a avut Tudor Ionescu în ALDE în campania electorală. De ce nu se compară cu Laura Chiriac
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Tudor Tim Ionescu sau Tudy, așa cum este cunoscut din presa mondenă, este noul viceprimar al Capitalei. El a fost susținut de ALDE pentru această funcție. Din cauza trecutului său, Tudor Ionescu este criticat de opinia publică. Cine-l nu-l critică, glumește pe seama sa, din cauza filmării ce a ajuns în spațiul public. 

DCNEWS a trimis o solicitare către ALDE pentru a afla ce anume l-a recomandat pe Tudor Ionescu pentru funcția de viceprimar al Capitalei. 

Într-un răspuns exclusiv pentru DCNEWS, departamentul de comunicare al ALDE a răspuns: "Domnul Tudor-Tim Ionescu este membru ALDE din momentul înfiinţării acesteia, cu peste un an în urmă. Domnul Ionescu a venit în partid nu numai cu o formaţie academică de cel mai bun nivel, fiind absolvent al ciclurilor de licenţă şi master de la Université Libre de Bruxelles, una dintre cele mai competitive, exigente şi prestigioase universităţi europene, dar şi cu o expertiză politică semnificativă, acumulată în ani ca asistent al unor membri ai Parlamentului European. Contribuţia domnului Ionescu în organizarea ALDE în Bucureşti şi în filiala sectorului 3 a fost constantă şi substanţială. Energia, motivaţia, competenţele organizatorice, ca şi forţa convingerilor liberale de care a dat dovadă au fost argumente pentru desemnarea de către colegii săi, în condiţii statutare şi democratice, drept candidat atât la consiliul local al sectorului 3, cât şi la consiliul general al capitalei". 

Tudor Ionescu, managerul campaniei electorale ALDE în București

Sursa citată a continuat: "Aceste calităţi l-au recomandat şi pentru responsabilitatea de manager al campaniei electorale ALDE în Bucureşti. În condiţii de relativă precaritate a resurselor financiare şi umane, Tudor Ionescu a reuşit să conducă o campanie modernă, flexibilă şi eficientă, ALDE obţinând la votul pentru consiliul general un rezultat egal cu media naţională. Pentru toate aceste motive, propunerea ca domnul Ionescu să ocupe funcţia de vice-primar a fost una firească şi consensuală, la toate nivelele partidului, începând cu grupul consilierilor generali". 

"Un episod de viaţă privată din trecutul cuiva, un episod ce nu a devenit cunoscut decât prin indiscreţie şi care nu a produs nici un fel de prejudicii unor terţi nu poate fi transformat într-un obstacol în calea unei cariere publice"

"Ca liberali, credem atât în separarea sferei publice de cea privată, cât şi în faptul că judecata politică trebuie să aibă loc în zona politicului, luând în calcul exclusiv elemente de ordin politic. Un episod de viaţă privată din trecutul cuiva, un episod ce nu a devenit cunoscut decât prin indiscreţie şi care nu a produs nici un fel de prejudicii unor terţi nu poate fi transformat într-un obstacol în calea unei cariere publice. Aceasta nu se cuvine măsurată decât prin rezultate ei publice. Nu credem că într-o societate liberă şi democratică cineva poate fi stigmatizat definitiv şi descalificat de la orice funcţie publică din pricina unei întâmplări din sfera intimă", a precizat ALDE despre episodul în care o filmare cu Tudor Ionescu a ajuns în spațiul public. 

"Nu poate fi făcută nici o asociere cu un recent eveniment controversat legat de doamna Laura Chiriac"

DCNEWS a amintit filmarea cu Laura Chiriac din campanie electorală despre care Călin Popescu Tăriceanu a spus că a avut un incident amoros lipsit de decență, fapt pentru care a fost și sancționată de partid după campania electorală. ALDE a răspuns: "Considerăm, de asemenea, că nu poate fi făcută nici o asociere cu un recent eveniment controversat legat de doamna Laura Chiriac. Nu dimensiunea personală a întâmplării a constituit pentru ALDE o sursă de nelinişte, ci faptul că un candidat al partidului s-a întâlnit repetat în timpul campaniei electorale cu un personaj pe care chiar acel candidat îl demasca public ca fiind „capul mafiei” din sectorul 1. Tocmai confuzia dintre public şi privat a determinat distanţarea ALDE de doamna Chiriac".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel