Ce riscă un bărbat și un copil din Timișoara care au anunțat mai multe alerte false cu bombe
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce riscă un bărbat și un copil din Timișoara care au anunțat mai multe alerte false cu bombe / Foto: Pixabay
Ce riscă un bărbat și un copil din Timișoara care au anunțat mai multe alerte false cu bombe / Foto: Pixabay
Află în articol ce riscă un bărbat și un copil din Timișoara care au anunțat mai multe alerte false cu bombe.

Un bărbat și un copil din Timișoara riscă să primească o amendă de 4 mii de lei fiecare. Asta după ce două apeluri la numărul de urgență au anunțat alerte cu bombe în oraș, transmite Pro Tv.

Prima alarmă s-a dat la un liceu din oraș. Aproximativ 500 de copii si 70 de profesori au fost evacuați în curtea școlii și au așteptat afară ca specialiștii să verifice dacă alerta este una adevărată. Zeci de echipaje de pompieri, pirotehniști și o echipa anti-tero au scotocit aproape o oră, iar în cele din urmă au constatat că alerta cu bombă a fost una falsă. La scurt timp însă, o altă alertă a fost anunțată la 112. De data acesta, la cel mai mare centru comercial din oraș. Nimeni nu a mai fost evacuat deoarece oamenii legii au reușit să identifice imediat făptașul. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani cu probleme psihice care a ieșit din spital în urmă cu trei zile.

Alertă cu bombă și într-un mall din Cluj

A fost alertă și în Cluj. Autoritățile au fost în alertă joi după-amiază că în incinta unui mall s-ar afla o bombă. Pirotehniștii au verificat pachetul suspect raportat de angajați și au interzis ieșirea și intrarea în centrul comercial. Ulterior s-a constatat că și această alertă este una falsă, scrie stiridecluj.ro.

La data de 13 ianuarie, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că în apropierea unui centru comercial din cartierul Gheorgheni, s-ar afla un bagaj suspect. 

La fața locului s-au deplasat polițiștii Compartimentului Pirotehnic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, care au procedat la verificarea bagajului respectiv, constatând faptul că este vorba de un bagaj de tip troller, care era gol și nu prezenta niciun pericol, potrivit autorităților.

Reamintim că la începutul lunii, a fost alertă cu bombă și la Gara Târgoviște. Apelul nu a fost făcut prin numărul 112, ci prin centrala telefonică a Poliției. În interiorul gării nu a fost descoperită nicio bombă, alarma fiind falsă. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel