Data actualizării:
Data publicării:

Mama lui Vlad Pascu, adusă cu mandat la sediul DIICOT. Cătălin Țone, expert antidrog: Oameni potenți financiar care se cred invincibili, dar nu este chiar așa

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cătălin Țone, expert antidrog, a spus ce urmează în cazul Vlad Pascu.

UPDATE:

Mama lui Vlad Pascu, şoferul drogat de 19 ani care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, a fost adusă joi de poliţişti cu mandat la sediul DIICOT din Capitală. Ea va fi audiată în dosarul fiului ei, transmite Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, femeia este suspectată pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi încercat să influenţeze şi să şantajeze martori în dosarul în care este cercetat fiul ei.

De asemenea, la DIICOT a venit pentru audieri şi tatăl lui Vlad Pascu.

Operaţiune "Hidra"



Joi dimineaţă, procurorii DIICOT şi ofiţeri de la Antidrog au declanşat o vastă operaţiune în Capitală cu numele de cod "Hidra", care îi vizează pe cei din anturajul lui Vlad Pascu, consumatori şi traficanţi de droguri. Printre aceştia se află şi prieteni ai lui Vlad Pascu, care erau cu acesta pe litoral în perioada producerii accidentului în localitatea 2 Mai.

Procurorii DIICOT arată că este vorba de tineri din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Conform anchetatorilor, cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de canabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private desfăşurate în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat. 

Știrea inițială:

Cătălin Țone, expert antidrog, a fost întrebat la Antena 3 CNN dacă o persoană care este acuzată de infracțiuni contra înfăptuirii justiției trebuie dusă cu mandat de arestare la audieri și dacă ne putem aștepta la acest lucru în cazul mamei lui Vlad Pașcu.

VEZI ȘI: Update: Vlad Pascu ar urma să fie adus la DIICOT/ Poliţia desfăşoară "Operaţiunea Hidra", percheziţii la furnizorii de droguri. Mama lui Vlad Pascu ar fi printre cei vizaţi

"Ar fi o evoluție normală a cazului. Să ne gândim la faptul că au fost găsite droguri în mașina lui până la producerea accidentului. A fost o percheziție la acea pensiune în Vama Veche, unde s-au ridicat urme și probe.

Este vorba despre infracțiuni contra înfăptuirii justiției, acesta este textul capitolului din Codul Penal, dar vorbim despre influențarea declarațiilor, deci e o influențare a declarațiilor prin orice mijloace: constrângere, corupție, rugăminte sau orice altceva, înseamnă săvâșirea unei infracțiuni și da, este normal să fie condusă cu un mandat de aducere. Dacă organul de urmărire penală, în speță procurorii DIICOT care au preluat cazul de la 2 MAI, având în vedere că sunt și infracțiuni grave de trafic de droguri și cine poate mai mult poate și mai puțin, este firesc într-un fel procedural să fie condusă cu mandat pentru desfășurarea audierilor și cercetărilor în continuare.

Cătălin Țone, expert antidrog: Discutăm despre oameni potenți financiar care se cred invincibili, dar nu este chiar așa

Dacă nu se va întâmpla și nu va fi condusă, categoric, în funcție de probatoriul administrat se va proceda la darea ei în urmărire, dacă se va sustrage, și pașii procedurali în acest caz, național, internațional și se poate cere și un mandat de arestare în lipsă pentru că vorbim despre un caz grav, un caz mediatizat și sunt mai multe infracțiuni acolo.

Mai fac o precizare, avem și o infracțiune atipică oarecum, este vorba despre punerea la dispoziție a locuinței sau a oricărui spațiu pentru consumul de droguri, care se pedepsește cu închisoare de la 2 până la 7 ani, deci practic vedem acum o lămurire a cazului pe zona de droguri, efectuată de polițiștii antidrog și procurorii DIICOT.

Foarte important este că discutăm despre o lămurire a cazului, despre oameni potenți financiar care se cred invincibili, dar nu este chiar așa și este de apreciat atitudinea presei și a opiniei publice, care a reacționat șim sub o formă sau alta, a determinat un parcurs anume al anchetei", a declarat Cătălin Țone, expert antidrog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel