De ce îi era frică lui Napoleon Bonaparte de pisici
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Wiki Commons
foto: Wiki Commons
Știai că marele Napoleon se temea teribil de pisici?

Deși faimos pentru curajul său pe câmpul de luptă, Napoleon Bonaparte avea o fobie cel puțin ciudată - pisicile. Se spune că împăratul nu putea tolera prezența acestor feline și le evita ori de câte ori era posibil. Motivul exact al acestei temeri rămâne un mister, adăugând un aspect intrigant la portretul său complex.

Unii istorici spun că ar fi fost alergic la părul de pisici și din acest motiv strănuta mereu în reprize repetate atunci când era în preajma lor. Se mai crede, de asemenea, că în copilărie ar fi fost zgâriat pe față de o pisică, rămânând cu semne pe frunte, de unde și aversiunea față de aceste animale, potrivit National Gallery of Victoria.

Alte secrete 

Primul împărat al Franței adora dulciurile. Îi plăceau cel mai mult bomboanele și prăjiturile cu ciocolată. Uneori se trezea în miezul nopții doar ca să mănânce ceva dulce. Adora eclerul și putea mânca și zece gogoși deodată. Iubea nespus șahul. Era chiar foarte bun și îi bătea pe toți la "sportul minții". De altfel, se zice că nu a pierdut nicio partidă. Împăratul era un adversar formidabil și își alegea cu atenție partenerii de joc. Această pasiune pentru șah nu doar îi oferea o evadare intelectuală, ci și contribuia la dezvoltarea abilităților sale strategice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel