Ce pensii vor crește cel mai mult din septembrie. Cine sunt pensionarii recompensați prin noua formulă de recalculare
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Doar anumiți pensionari se vor bucura din plin de recalcularea din septembrie. 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat că este o prioritate a Ministerului recalcularea pensiilor conform noii formule. Cele mai mari creșteri de pensii le vor avea pensionarii cu stagii mai lungi de cotizare, a lăsat să se înțeleagă ministrul, care a mai adăugat că modificarea pragului pentru impozitarea pensiilor depinde și de Ministerul Finanțelor: ”În momentul acesta, prioritatea noastră este recalcularea pensiilor după noua formulă, care ia în considerare punctele de contributivitate, punctele de stabilitate și perioadele de contributivitate neasimilate. În ceea ce privește impozitarea pensiilor, soluția implică și Ministerul Finanțelor. Prioritatea noastră acum este creșterea pensiilor de la 1 septembrie, datorită recalculării”. 

În declarația de la Iași, ministrul Bucura-Oprescu a mai spus că pensionarii care au muncit peste 25 de ani, în care au și cotizat, vor beneficia cel mai mult de pe urma recalculării: ”Legea 363 din 2023 încurajează munca și îi recompensează pe cei care au muncit mai mult, prin punctele de stabilitate. Evident, cei cu stagii de cotizare mai mici nu vor avea aceleași beneficii”. 

Cât despre pensiile mici, ministrul Muncii a declarat: ”În 2023, pensia minimă, indemnizația minimă socială, era de 1.125 de lei. În 2024, pensia minimă este de 1.281 de lei. Prin urmare, astăzi nu avem în România niciun pensionar cu un cuantum mai mic de 1.281 de lei”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel