Data actualizării:
Data publicării:

Ce pensie are un judecător. Informații din sistemul de justiție

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Președintele CSM a vorbit despre pensiile magistraților, oferind și cifre.

Judecătorul Daniel Grădinaru, președinte al CSM, a vorbit despre pensia medie a magistraților. El a punctat că nu se poate face o medie asupra întregului sistem, fiind diferențe între un judecător care a ieșit la pensie de la judecătorie și unul care a ieșit de la Înalta Curte. În cadrul emisiunii ”Culisele Justiției”, judecătorul Daniel Grădinaru a spus că ”dacă te pensionezi de la judecătorie, pensia este undeva la 7000 - 8000 de lei”. 

În cadrul emisiunii, președintele CSM a mai spus că se vorbește adesea despre ”pensiile nesimțite ale magistraților”, deși sunt și alte categorii profesionale cu pensii mari și, pe deasupra, sunt foarte mulți numeric: ”la noi sunt câteva mii de pensionari și au mai rămas 5700 procurori și judecători în funcție”. În schimb, referindu-se la polițiști și militari, a specificat că ”acolo sunt armate” de pensionari. 

Citește și: EXCLUSIV  Pensiile speciale: perioadă de grație de doi ani. Președintele CSM: La 60 de ani, ai peste 35 de ani de muncă, ceea ce e greu de acceptat

”Limbajul folosit cu pensii și salarii nesimțite poate-i ajută pe politicieni” consideră președintele CSM. 

Curtea Constituţională a României a decis miercuri să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale. Decizia a venit la sesizarea ÎCCJ. 

Pensiile speciale. Legea, retrimisă în Parlament de CCR: "Afectează componenta funcțională/instituțională a principiului independenței justiției"

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel