Ce părere au elevii din Jean Monnet despre liceul în care învață
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
jean_monnet_3_thumb_630_380
jean_monnet_3_thumb_630_380

Despre Jean Monnet s-a vorbit și se vorbește în continuare. Imaginea de ”liceu de fițe” nu i-a fost atribută recent. În perioada comunistă copiii diplomaților români învățau la această instituție. Dacă potrivit profesorilor, Jean Monnet este o instituție de învățământ de top din România, părerile elevilor care studiază sau au studiat la acest liceu sunt împărțite.

Membrii corpului profesoral își argumentează opinia cu performanțele liceului: promovabiliate la Bacalaureatul din 2011 de 85%, la admiterea la liceu au rămas doar trei locuri libere.

Părerile elevilor însă sunt diferite, probabil în funcție de experiența fiecăruia din timpul anilor de liceu și situația materială.

”Jean Monnet nu este un liceu total difert de celelate. E trist că lumea ne etichetează din cauza câtorva. Da, sunt elevi cu situație materială mai bună, alții cu o situație materială mai puțin bună, elevi care învață mai bine, alții care învață mai prost. Eu am fost clasa 12C și am avut colegi care au mers la olimpiadă la română, engleză, istorie și colegi care se mulțumeau cu note mai mici.

Sunt unii care spun că promovabilitatea la examenele naționale este mare pentru că elevii au părinți cu influneță, dar nimeni nu spune că Jean Monnet a fost cel mai bine supravegheat liceu la Bacalaureatul de anul acesta. Am avut monitori de afară, camere de filmat erau peste tot. Au existat supervisori chiar și la probele orale”, ne-a spus o fostă elevă a liceului.

”Dacă nu ai bani și ești vai de mama ta, se râde de tine prin liceu. Sunt un fel de două tabere: cei cu bani și cei fără bani. Doar că cei fără bani sunt mult mai puțini”, a zis un actual elev.

Pe de altă parte, sunt tineri care spun că imaginea liceului a avut de suferit din cauza scandalului sexual dintre profesorul de sport și eleva minoră.

”Profesorul ăla nu era de la noi. Adică preda, dar abia a venit. La fel și fata respectivă. Nu era elevă la noi de mult timp. Abia se transferase. Acum toată lumea vorbește că Jean Monnet e liceu de curve. Sa nu se mai generalizeze.”, ne-a declarat o elevă din clasa a 10-a

Dacă e sau nu este ”liceu de fițe”, rămâne la aprecierea fiecăruia, dar este de reținut faptul că în ultimii doi ani Balul Bobocilor a avut loc la  Bamboo, considerat cel mai ”fițos” club din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel