Ce ne face fericiţi? Harvard vine cu un studiu ştiinţific revelator
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Printre secrete se numără şi relaţiile pe care le avem cu cei din jur.

Un studiu al Universității Harvard, desfășurat pe parcursul a 80 de ani, a indicat faptul că nu realizările profesionale și exercițiile fizice ne fac viața fericită, ci relațiile bune, relatează INC.

Iată care sunt cele nouă sfaturi pentru o viață fericită:  

Fă bilanț al relațiilor 

Evaluează ce relații sunt importante pentru tine, care s-au dovedit mai puțin importante și care dintre ele ai dori să fie mai bune. Coautorii studiului Harvard recomandă să vă gândiți la ce primiți, ce oferiți și la locul unde v-ați dori să fiți peste un an. În plus, este recomandat să scrieți totul, astfel încât să puteți privi înapoi peste 12 luni și să vedeți cum s-au îmbunătățit lucrurile. 

Dezvoltă relațiile ocazionale 

Gândește-te la toate relațiile pe care le ai cu oamenii. Uneori, aceste relații evoluează. Alteori, ele rămân constante. 

Fă-ți timp pentru conversații 

Acesta este un obicei fantastic. Un studiu al Universității din Kansas sugerează că simplul act de a vorbi cu un prieten vă poate face mai fericit. „Cu cât îți asculți mai mult prietenii, cu cât arăți mai multă grijă, cu cât îți faci timp să apreciezi opiniile celorlalți, cu atât te simți mai bine la sfârșitul zilei", a afirmat Jeffrey Hall, director al Laboratorului de Relații și Tehnologie din Kansas. 

Bunătate 

Fii amabil cu persoanele la care ții. Bunătatea te va face să creşti în ochii celorlalţi şi îţi va da o stare de bine. 

Exprimați-vă dragostea 

Există multe moduri de a iubi și multe de a vă exprima dragostea. 

Voluntariat 

Pentru a dezvolta relații mai bune trebuie să facem voluntariat. Conform unor studii, femeile și bărbații care și-au făcut timp pentru a face voluntariat, chiar și doar câteva ore pe săptămână, au întâlnit mai mulți oameni, au format relații și s-au simțit mulțumiți de munca pe care o făceau. 

Învață să ceri scuze 

Uneori, a dezvolta relații înseamnă a repara. Iar reperarea relațiilor înseamnă deseori să îți ceri scuze și să faci îmbunătățiri.  

Pune întrebări 

Iată ceva ce toată lumea are în comun. Tuturor ne place să vorbim despre noi înșine. Dacă vrei să îmbunătățești o relație cu cineva, pune întrebări. În cazul în care o persoană caută un sfat, nu îi împărtăși părerea ta, ci pune întrebări care să îi ofere răspunsul corect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel