Urmărește emisiunea live
Ce n-a apărut în filmarea cu tinerii loviți de polițiști / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Bărbatul care a publicat filmarea trunchiată cu tinerii loviți de polițiști în București, desigur pentru a arăta cât de inapți sunt polițiștii și ce eroi sunt românii care ies pe stradă după 22.00, beți, refuzând să se legitimeze, a scris în dreptul descrierii ”România”.

Filmarea care a circulat pe Internet avea un singur scop: să-i decredibilizeze pe polițiști și practic, atunci când îi vedem pe stradă și nu avem chef să ne legitimăm pentru că suntem șmecheri mafioți, iar ei fraieri, să le tragem o flegmă. Iar ei să stea, ca niște statui, că tot e coronavirus și e sănătos să ne scuipăm. De bun simț nu mai poate fi vorba că, la noi, scuipatul oricum e sport național, dar măcar în pandemie nu prea e recomandat s-o facem.

Revenind. Bărbatul care a publicat filmarea a scris în descriere: ”România”

Doar că nu știu la care Românie s-a referit exact. Ai o Românie care a înțeles regulile din pandemie și le respectă în totalitate și ai o Românie incapabilă să înțeleagă pericolul până nu vede virusul cu ochiul liber. Această Românie trebuie, înainte de toate, să fie protejată în primul rând de ea. Sunt oameni care nu înțeleg regulile și fac rău propriilor familii, întâlnindu-se la petreceri. Așa că atunci când i-ai prins, intervii în forță. Evident, nu dându-le în cap, dar dacă polițiștii ar fi fost și ei echipați cu pistoale cu electroșocuri, alta ar fi fost situația. Dar asta-i altă Românie: aia în care polițiștii au doar o măscuță de protecție, dar care nu protejează împotriva infractorilor, ci împotriva COVID 19.

Ar trebui extinsă autoritatea jandarmilor și a polițiștilor, cei cărora atunci când te opresc, de obicei, le râzi în nas. Poate ar trebui, în procedură de urgență, să se elaboreze legislația astfel încât să se poată folosi pistoale cu electroșocuri.

În altă ordine de idei, mi se pare o idee bună publicarea imaginilor

Chiar și așa trunchiată... pentru că unii oameni sunt limitați. Ei înțeleg doar de bătaie. Dacă scrie în ordonanța militară că este interzis să ieși după ora 22.00, ce cauți pe stradă? Dacă e totul în regulă cu viața ta, de ce nu ai declarație pe propria răspundere? De ce refuzi să te legitimezi? Ăștia bătuții, ”victimele” din filmuleț, sunt din categoria aia care spune că nu există coronavirusul. Vom înțelege și noi, românii, că nu-i de joacă abia atunci când va deceda unul de-al nostru. Mirosul morții ne va băga în sperieți și abia atunci cred că vom începe să luăm în considerare toate regulile care țin la distanță coronavirusul. Poate atunci vom înțelelege că e mai bine să stăm acasă decât să ieșim să luăm bere.

Polițiștii, eroi post-mortem

Bine, nouă ne plac eroii, ce-i drept. I-am fi făcut eroi post-mortem pe cei doi polițiști dacă ar fi fost înjunghiați, cum s-a mai întâmplat prin România. Cât sunt în viață, ne batem joc de uniforma lor, de lege, de orice.

Au fost români care au comentat, plini de ură, la filmarea aceasta, dând de înțeles că și polițiștii meritau bătuți: cum să nu ne lase, domnule, să ne luăm pâine la 22.00? Serios?! Pâine la 22.00, în pandemie, când trebuie să stai acasă...

Ne plângem de fake news, urlăm peste tot că ne-am săturat de știrile false, dar aplaudăm filmulețele trunchiate

Nu vrem să vedem contextul. Nu vrem să vedem că poate polițiștii ăia sunt, după medici, în linia întâi a războiului cu coronavirusul. Au și ei, probabil, copii acasă, oameni care îi așteaptă să vină sănătoși. Dacă tinerii din filmuleț erau infectați cu coronavirus? Te poți duce acasă liniștit când te-a scuipat un neicanimeni doar pentru că nu a avut el chef să fie fraier în fața ta? A nu se înțelege că sunt de acord că polițiștii au procedat corect, dar este bine să avem tabloul complet, să nu mai gândim în alb și negru. 

Avem amenzi prea mici, măsuri prea blânde. Facem eroi din infractori. E ca atunci când conducem ca tâmpiții, omorâm oameni pe șosele, dar nu ne pasă, că știm că scăpăm.

Asta cu "nouă nu ni se poate întâmplă" este destul de specifică românilor

Cum am mai scris și altă dată, asta cu "nouă nu ni se poate întâmplă" este destul de specifică românilor. Mă urc beat la volan, că mie nu mi se poate întâmpla să mor ca prostul, până când intru într-un stâlp și plâng copiii lângă creierii tatălui împrăștiați pe șosea. Fac sex fără prezervativ, că mie nu se poate întâmpla să iau toate bolile pământului până când ajung la spital și doctorul nu mai are ce să-mi facă. Nu merg la controale medicale, că eu nu pot face cancer, până când afli că ai deja, în stadiul patru, și nu vei mai trăi mai mult de două luni. Așa și cu coronavirusul. Până când, unul de-al nostru nu va fi întins cu două monede pe ochi și cu vată în nas vom crede că epidemia este doar o teorie a conspirație.

Realitatea din spatele imaginilor "scandaloase" care au devenit virale:

După ce în online a circulat un video cu doi tineri au fost loviți de polițiști pe o stradă din Capitală, Sindicatul Europol a transmis care este, de fapt, realitatea. Ce n-a apărut în filmarea cu tinerii loviți de polițiști? Contextul.

”Azi noapte, o patrulă de ordine publică oprește 2 persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate, încep să îi înjure pe polițiști, le spun cum "fac ceva pe ordonanțele militare" și îi trimit pe polițiști... la origini.

Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să îl lovească rupându-i epoleții.

Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat și îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării. Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie recepție.

Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie si strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau și mictionau pe Politie, polițiști și pe lege...

P.S. Ambele persoane au fost sanctionate pentru refuz de legitimare și nerespectarea restricțiilor de circulatie. Bărbatul care a scuipat polițistul nu se află în evidențele DSP și nu s-au impus măsuri de izolare", a transmis Sindicatul Europol.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Filmare virală. Decizia lui Coarnă după ce un polițist a fost scuipat în plină pandemie: I-a pus mâna în gât!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel