Ce meserie are la bază Ludovic Orban. Detaliile neașteptate despre premierul României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
S-a aflat ce meserie are, de fapt, la bază Ludovic Orban, premierul României.

Ludovic Orban s-a născut pe data de 25 mai 1963, în Brașov, într-o familie cu un tată maghiar și mamă este româncă și a absolvit Liceul „Andrei Șaguna" din Brașov. 

Cu toate acestea, deși lumea îi cunoaște parcursul în mediul politic, puțini știu ce alte meserii are la baza actualul premier al României.

Meseria de bază a premierului 

La bază, Ludovic Orban este inginer și în tinerețe, după ce a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității Brașov, în anul 1988, acesta a avut chiar două locuri de muncă în acest domeniu.

Pentru început, a lucrat ca inginer stagiar la fabrica „Izolatorul Târgul Secuiesc", între anii 1988-1990, iar mai apoi ca inginer tehnolog la „Tractorul Brașov", în perioada 1990-1991.

Meseria pe care a dezvăluit-o în urmă cu câteva zile

Din motive cunoscute doar de el, premierul Ludovic Orban a renunțat la inginerie și s-a lansat în presă. 

Acesta a afirmat chiar duminică, de Ziua Libertății Presei că este un susţinător ferm al libertăţii de exprimare, al libertăţii presei, ca garanţie a oricărei democraţii funcţionale. În plus, a recunoscut că a cochetat şi el cu această profesie, fiind redactor la cotidianul „Viitorul Românesc" în perioada 1991-1992.

„Apreciez şi înţeleg activitatea de jurnalist, eu însumi cochetând cu această profesie la început de carieră. Sunt un susţinător ferm al libertăţii de exprimare, al libertăţii presei, ca garanţie a oricărei democraţii funcţionale", a transmis Ludovic Orban.

Cariera în politică

Și-a început cariera politică în anul 1992, atunci când a devenit membru al PNL-Aripa Tânără (PNL-AT), iar din acel moment, cariera sa în politică a avut doar un drum ascendent.

A fost ales în posturile de consilier local în Consiliul Sectorului 3 București, între anii 1992-1996, apoi consilier local în Consiliul Sectorului 1 București, unde a activat între anii 1996-1997.

După fuziunea PL'93 cu PNL, actualul premier a devenit membru în Consiliul Național al PNL, membru al Biroului Permanent Central al PNL, precum şi președinte al PNL București, începând cu 15 noiembrie 2002.

În anul 2007, Ludovic Orban a fost numit în funcția de ministru al transporturilor în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu, pe care a îndeplinit-o până la încheierea mandatului acestui Guvern, în 22 decembrie 2008.

Din anul 2009, în urma congresului extraordinar al PNL, Ludovic Orban a fost ales prim-vicepreședinte al PNL. De asemenea, la congresul din 17 iunie 2017, a fost ales președinte al PNL. Atunci, actualul premier al României a fost votat de aproape 80% din delegații liberali prezenți la eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel