Ce mărturisire i-au făcut Dacianei Sârbu ambasadoarele din străinătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ambasadoare din toată lumea şi soţiile diplomaţilor străini au venit în Ardeal să descopere tradiţiile şi frumuseţile nevăzute ale ţării. Timp de trei zile, doamnele au admirat peisajele, au dansat şi au mâncat preparate româneşti tradiţionale. Ghid le-a fost Daciana Sârbu.

Împreună au vizitat Braşovul, Sighişoara, dar şi cetatea Rupea, unde au avut parte de o primire aşa cum se cuvine.

"Am petrecut câteva zile minunate într-o excursie prin România Frumoasă, în care am invitat aproape 30 de doamne ambasador să descopere zona Brașovului și a Sighișoarei. S-au minunat de grădinile Castelului Foișor din Sinaia, s-au prins în horă, dar nu s-au sfiit nici la "brașoveanca".

VEZI ȘI: Ce rochie a purtat Daciana Sârbu la dineul oferit de Casa Regală în onoarea Senatului

Nu știu ce le-a impresionat mai mult - poate revelația că România e (și) o țară cu castele și cetăți misterioase, poate sarmalele sau salata de vinete savurate în aerul curat al munților, poate micile ateliere de artă tradițională sau iile pe care le-au purtat cu plăcere - dar toate mi-au mărturisit la final că adoră țara noastră și, înainte de toate, sufletul bun și atitudinea deschisă a românilor, că vor să-și aducă familiile să o descopere.

Mulțumesc din suflet tuturor celor care ne-au ajutat să le arătăm această particică din România Frumoasă. Energia lor și entuziasmul oaspeților îmi dau curaj să merg mai departe cu această "misiune" și să ajut în continuare diplomații străini acreditați la București să vadă și să afle cat mai mult despre România și români", a scris Daciana Sârbu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel