Ce mănâncă pacienții unui spital din Sibiu. Bucătăresele au conservat o tonă de legume pentru sezonul rece
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Nu mai puțin de o tonă de legume au fost conservate de către bucătăresele de la un spital din Sibiu pentru sezonul de iarnă. Dar iată cum arată meniul unui pacient internat la acest spital. 

Bolnavii internaţi în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu vor avea parte şi în sezonul rece de mâncăruri bogate în vitamine şi nutrienţi esenţiali pentru recuperarea sănătăţii, după ce bucătăresele din blocul alimentar al unităţii sanitare au pregătit peste 600 de kilograme de legume conservate. Este vorba despre 300 de kilograme de salate de ardei gras şi roşii, precum şi pastă de ardei capia. În plus, în următoarea perioadă vor fi puse la murat aproximativ 400 de kilograme de varză.

Pacienţii internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu primesc zilnic 3 mese principale (mic dejun, prânz, cină) şi 2 gustări (la ora 10.00 şi la ora 15.00).

Ce mâncare primesc pacienții



Printre mâncărurile gătite servite pacienţilor internaţi în spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu se numără ciorbele de legume, ciorbe de perişoare, supe cu găluşte, la felul I, pentru prânz, iar la felul al doilea, tocăniţă de pulpă de porc cu garnitură, papricaş de pui, mămăliguţă cu brânză şi omletă, spanac cu friptură de porc, varză a la Cluj, ficăţei de pui cu cartofi ţărăneşti sau piure, ardei umpluţi, friptură de pulpe de pui cu pilaf de orez. De asemenea, pentru cină se pregătesc mâncăruri precum salată orientală cu ou, macaroane cu brânză, cartofi franţuzeşti, pilaf cu ciuperci, ficăţei de pui cu cartofi piure sau cu mămăliguţă etc.

Potrivit reglementărilor legale, nivelul alocaţiilor de hrană pentru bolnavii spitalizaţi variază de la 16 lei/zi/ bolnavi TBC adulţi, 15 lei/zi/bolnavi TBC copii, 15 lei/zi/ bolnavi hepatită şi bolnavi diabet la numai 10 lei/zi/ pentru bolnavii adulţi şi copii internaţi cu alte afecţiuni, inclusiv COVID. Zilnic, mâncărurile sunt repartizate pe tipuri de meniuri, în funcţie de afecţiunile de care suferă pacienţii: COMUN, TBC, DESODAT, DIABET ŞI HEPATIC.

Spital suport COVID

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a fost desemnat spital-suport pentru tratarea pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2, aflându-se astfel în linia întâi în tratarea pacienţilor cu Covid-19 depistaţi în judeţul Sibiu. Începând cu luna mai, moment în care unitatea sanitară a fost inclusă pe lista spitalelor care asigură asistenţă medicală pacienţilor cu coronavirus, medicii au tratat sute de bolnavi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, precum şi pacienţi NONCOVID cu alte afecţiuni respiratorii, inclusiv tuberculoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel