Ce mâncăm în vacanță. Patru alimente care nu trebuie să lipsească din dietă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce mâncăm în vacanță. Patru alimente care nu trebuie să lipsească din dietă / Foto: Pixabay, de Andy M.
Ce mâncăm în vacanță. Patru alimente care nu trebuie să lipsească din dietă / Foto: Pixabay, de Andy M.
Află în articol care sunt cele patru alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră în perioada vacanței.

În perioada vacanței trebuie să avem mare grijă la alimentație. Canicula ne-ar putea da bătăi de cap, iar deshidratarea este un adevărat pericol. Vara este bine să consumăm alimente ușoare, multe fructe și legume, dar și suficiente lichide.

"Vara, rutina zilnică devine ușor mai flexibilă, iar obiceiurile noastre alimentare suferă câteva modificări, perfect scuzabile. Menținerea unei diete sănătoase în timpul verii poate părea o provocare, deoarece există atât de multe „tentații”. Însă pentru a avea grijă de sănătate și pentru a rămâne în formă, ne putem baza pe fructele și legumele de sezon, care sunt accesibile și totodată, pline de nutrienți și gust. Optați pentru alimente neprocesate și pe preparate ușoare și de asemenea, pe băuturi fără adaos suplimentar de zahăr. Dacă reușim să respectăm câteva reguli alimentare simple și să ne hidratăm corespunzător, nu mai rămâne decât să ne bucurăm de vară.", spune dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, potrivit unui comunicat de presă trimis pe adresa redacției.

Patru alimente care nu trebuie să lipsească din dieta de vacanță

Medicul recomandă 4 alimente în perioada vacanței: pepenele roșu, dovlecelul, vinetele și berea.

"1. Pepenele roșu este un fruct cu puține calorii și poate fi o gustare sigură și rapidă, fiind totodată bogat în vitamine. În plus, conține peste 92% apă și contribuie la hidratarea organismului pe timpul verii. De asemenea, conține o mulțime de nutrienți cum ar fi vitamina A, vitamina C, B6, potasiu și super-antioxidanții licopen și beta-caroten.

2. Dovlecelul se poate integra cu succes în diverse diete, cum ar fi cea ketogenică, paleo sauvegană, având un conținut scăzut de carbohidrați. Cercetările sugerează că un consum de alimente bogate în carotenoizi ar putea încetini sau reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Potasiul pe care îl regăsim în dovlecei este, de asemenea, bun pentru tensiunea arterială, la fel ca și fibrele pentru sănătatea generală a inimii.

3. Berea este o băutură aliment, compusă din ingrediente 100% naturale: apă, în proporție de peste 90%, cereale, hamei și drojdie și este cea mai populară băutură din categoria celor obținute printr-un proces de fermentare. Berea are un conținut de fibre alimentare situat între1,87-2,02 g/l. Acestea sunt fibre solubile și se datorează orzului, unul dintre ingredientele berii.În plus, datorită conținutului ridicat de apă, berea fără alcool poate reprezenta și o foarte bună sursă de hidratare a organismului, deoarece conține carbohidrați și sodiu, elemente importante mai ales pentru recuperare după efort fizic.

4. Salata de vinete este un preparat gătit adesea în bucătăriile din România. Mirosul de vinete proaspăt coapte este inconfundabil, iar o porție de salată de vinete poate reprezenta un prânz sănătos și rapid. În plus, vinetele sunt o sursă de compuși fenolici care acționează ca antioxidanți, fiind totodată bogate în fibre. Printre antioxidanții din vinete se numără antocianinele, inclusiv nasunina, luteina și zeaxantina.", recomandă dr. Corina Zugravu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel