Ce lider politic a amuțit pe Facebook după alegeri
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
facebook
facebook

Rețeaua de socializare Facebook a fost un important instrument politic în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Unele alianțe, deși inexistente din seara de 9 decembrie, și-au continuat activitatea. Unii lideri politici, deși activi înainte, au amuțit. 

Unii lideri politici au arătat că rețeaua de socializare a avut un singur scop, unul politic, iar paginile de facebook nu înlesnesc comunicarea cu cetățenii. Poate, doar în campanie. Cel mai spectaculos caz a fost cel al liderului PDL, Vasile Blaga, care și-a creat pagina pe 10 noiembrie 2012. El nu a mai postat nimic după alegeri, din 9 decembrie. Pagina a reprezentat, în mod evident, un instrument de campanie.

Cezar Preda, colegul de partid al lui Blaga, a postat o singură dată după 9 decembrie, iar Sulfina Barbu, de doar două ori, ultimul mesaj fiind din 12 decembrie. Din tabăra PSD, o prestaţie slabă a avut-o iubita primarului Marian Vanghelie, Oana Niculescu Mizil, cu doar două postări.

În topul politicienilor care şi-au menţinut ritmul postărilor pe Facebook şi după alegerile parlamentare s-au numărat liderii USL- Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, scrie ziua news.

Activi au rămas însă şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, precum şi doi dintre liderii fostei Alianțe România Dreaptă – preşedintele Forţei Civice Mihai Răzvan Ungureanu şi cel al partidului Noua Republică, Mihail Neamţu. Elena Udrea, despre care se spune că ar râvni la funcţia deţinută în prezent de Vasile Blaga, ocupă şi ea un top fruntaş în rândul politicienilor rămaşi activi pe Facebook şi după încheierea scrutinului din 9 decembrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel