Ce le-a transmis Cîţu sportivilor români care au plecat la JO Tokyo 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Facebook Florin Citu
Foto: Facebook Florin Citu
Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit cu un grup de sportivi români, înainte de plecarea acestora la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

"Am fost mândru și onorat să îi felicit astăzi pe sportivii care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo. I-am simțit pregătiți! Pleacă la competiții cu mentalitate de învingători. Ei se vor lupta cu sportivi din toată lumea pentru a câștiga competițiile din atletism, baschet, box, canotaj, ciclism, gimnastică, înot, caiac-canoe, lupte, scrimă, tenis de masa, tir sportiv și fotbal.

Mult succes și să ne faceți fericiți, pentru că mândri de voi suntem deja!", le-a transmis premierul Cîţu sportivilor. 

Prima parte a Echipei Olimpice a României a pleacat în această dimineaţă spre Tokyo

Prima parte a Echipei Olimpice a României a plecat, joi dimineaţă, spre Japonia, la bordul unui avion charter, în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo care se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august.

Aeronava de tip Boeing 737-800 a companiei Smartwings a decolat cu o mică întârziere de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni, operaţiunile de îmbarcare ale olimpicilor efectuându-se la Salonul Oficial.

Printre cei 128 de pasageri din acest prim grup al delegaţiei României se numără componenţii loturilor de baschet 3x3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă şi tir cu arcul. Călătoria până pe aeroportul Tokyo Haneda va dura aproximativ 13 ore.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a fost prezent, joi, la plecarea sportivilor. El a discutat cu membrii delegaţiei şi le-a urat succes sportivilor la concursurile de la Tokyo.

Vineri 16 iulie, tot de la Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă, şi tot spre Tokyo Haneda, cu o cursă de linie, care va decola la ora 21:50, va pleca următorul grup, cu componenţii loturilor de gimnastică, înot, tir sportiv, atletism şi ciclism.

Echipa României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.

Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Delegaţia va cuprinde şi 9 rezerve, precum şi nu mai puţin de 40 de antrenori, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel