Naty Badea, dezvăluire în premieră. ”M-a șocat un pic. E o realitate pe care trebuie să ne-o asumăm”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Naty Badea, la DC News
Naty Badea, la DC News
Naty Badea, profesoară de limba italiană, a povestit la DC News un episod petrecut la Veneția unde a fost invitată să vorbească despre România.

”Am fost invitată de facultatea din Veneția la o conferință unde s-a vorbit despre interculturalitate. Fiecare profesor prezenta forțelor de ordine - polițiști, pompieri etc - realitățile țării pentru ca ei să poată acționa mai eficient. În Italia sunt foarte multe popoare care trăiesc acolo sau turiști. A fost o profesoară care a vorbit despre China, alta despre țările arabe, iar eu am fost pentru România. Am vorbit foarte mult despre comunism, despre ce a lăsat în urmă comunismul pentru ca ei să înțeleagă mentalitatea noastră și să ne accepte. Ideea era acolo să ne poată accepta astfel încât să fim mai eficienți în comunicare. A fost o experiență interesantă”, a povestit Naty Badea la DC News.

VEZI ȘI: Mihai Gâdea: Tocmai s-a întâmplat o minune. Doctorul care l-a operat mi-a spus direct că...

Imaginea străinilor despre România

Întrebată ce știau străinii despre România, Naty Badea a zis: ”De obicei, când auzeau despre România, italienii spuneau: fete frumoase, Dracula. Acum nu, Au fost alte teme prezente. M-a șocat un pic acest lucru, m-a impresionat. I-am întrebat care este primul cuvânt care le vine în minte când aud România. Au spus țigan, corupție, delincvenți. E de înțeles fiind vorba de polițiști, pe ei i-am întrebat, dar un pic s-a schimbat percepția. Am încercat să le ofer un tablou cât mai larg al României. Le-am explicat că țara noastră nu înseamnă doar asta. Au înțeles, dar este o realitate pe care trebuie să ne-o asumăm”.

Iată răspunsul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel