Ce înseamnă PERLELE pe care le-a purtat Kamala Harris, la ceremonia de învestire. Semnificație APARTE, ROL important pentru SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ce semnificație aparte au perlele pe care le poartă Kamala Harris și pe care le-a purtat la ceremonia de învestire a președintelui Joe Biden.

Miercuri a avut loc ceremonia de învestitură al președintelui Joe Biden, la Capitoliu, în Washington. Kamala Harris a purtat o ținută fabuloasă și a decis să poarte un șirag de perle, care are o semnificație aparte pentru ea. 

În același timp, mai multe femei din întreaga Americă au decis să poarte perle, pentru a marca astfel un omagiu adus primei femei alese în funcția de vicepreședinte american. 

Ce reprezintă perlele pe care le-a purtat Kamala Harris. Semnificație APARTE

 

Potrivit BBC, perlele au o semnificație mult mai profundă pentru Kamala Harris. 

Pe când studia la Universitatea Howard, o universitate istorică privată afro-americană în Washington, D.C., Kamala Harris a fost membră a asociaţiei studenţeşti de fete Alpha Kappa Alpha. Membrele Alpha Kappa Alpha sunt cunoscute sub numele de perle, iar perlele sunt emblema asociaţiei.

Când Kamala Harris a acceptat nominalizarea la postul de vicepreşedinte al SUA, în august 2020, ea a spus că familia este mult-iubita sa Alpha Kappa Alpha. Prin urmare, colierul de perle are o simbolistică specială pentru membrele de culoare ale asociaţiei studenţeşti de fete, care urmăresc cu mândrie ascensiunea Kamalei Harris.

Când a fost vaccinată anti-Covid şi când a depus jurământul în Congres, Harris a accesorizat ţinuta cu perle negre de Tahitian.

Ce semnificația a avut ținuta Kamalei Harris și culoarea pe care a ales-o

Kamala Harris a purtat o rochie și un palton de culoare violet, ce are o semnificație aparte. 

Violetul are un loc special pentru femeile din SUA în politică. Spre exemplu, sufragetele purtau adesea culoarea în anii 1900 în timp ce făceau campanie pentru dreptul femeilor la vot.

"În mod simbolic, este o culoare bipartidă, deoarece se căsătorește cu [republicanul] roșu și cu [democratul] albastru (...) Un bun element de bază excelent în ceea ce privește moștenirea de a arăta ca o femeie la putere. A ales să facă tot ce trebuie, adică să nu distragă atenția și să se potrivească perfect”, spune Lauren Rothman, consultant în modă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel