Data publicării:

Ce înseamnă cifrele şi literele de pe ouă

Autor: George Mihail Pârvan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cifrele inscripţionate pe ouă oferă date despre condiţiile în care au trăit găinile, numărul de ordine din respectivul spaţiu unde au fost produse. Litere indică ţara şi chiar judeţul, în cazul României. 

În Săptămâna Mare, prolifică pentru vânzarea de ouă, totţi românii sunt interesaţi să aibă ce să ciocnească în ziua de Paşti. Puţini sunt cei care se uită atent la cifrele şi la literele inscripţionate pe ouă. Şi mai puţini sunt cei care cunosc semnificaţiile aferente. Astfel, ouăle pe care este cifra 0 provin de la găini crescute în sistem ecologic; 1 reprezintă ouă de la găini crescute în aer liber; 2 este cifra ouălelor care provin de găini crescute ăn hale, unde au spaţiu să se deplaseze; 3 este cifra care indică faptul că respectivele ouă sunt de la găini crescute în baterii îmbunătăţite şi despre care specialiştii spun că sunt, pe cât posibil, de evitat.

Există, de asemenea, un cod format din trei cifre, de la 001 la 999, care reprezintă numărul de ordine din judeţul din care provin.

Literele indică tara şi regiunea

În ceea ce priveşte literele inscripţionate pe ouă, lucrurile par mai simple. RO indică România, PL, Polonia, BG - Bulgaria. Pe ouăle de la noi ar trebui să existe şi codul judeţului: MS - Mureş, IF - Ilfov - BV - Braşov.

Data maximă la care se pot counsuma ouăle este şi aceasta ştanţată. DOM este acronimul pentru data durabilităţii normale. Această dată este fixată la cel mult 27 zile din data în care a ouat găina.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel