Ce înseamnă când pisica te linge pe mână. Mesajul ascuns
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Ce vrea să-ți transmită pisica atunci când te linge?

Când o pisică te linge pe mână, acest comportament poate avea mai multe semnificații, iar interpretarea depinde de context și de comportamentul general al pisicii. Iată câteva motive posibile pentru care o pisică ar putea linge mâna unei persoane, potrivit smallanimaladvice.com:

Afecțiune: Pisicile pot linge pentru a arăta afecțiune și atașament. Linsul poate fi interpretat ca o formă de îngrijire socială, asemănătoare cu modul în care o pisică își linge puii sau membrii grupului său.

Curățare reciproca: În lumea pisicilor, linsul este un comportament comun pentru a-și menține curățenia. Pisicile pot încerca să-și curețe proprietarul, considerându-l parte a „grupului” lor. De fapt, acesta și este principalul motiv pentru care o fac atât de des. Pisicile te consideră unul de-al lor în special atunci când îți linge mâna. E ca un semn secret, o pecetluire a relației.

Marcaj teritorial: Pisicile au glande speciale pe limbă, iar linsul poate fi o formă de marcarea a teritoriului. Prin lins, pisica poate lăsa un miros specific, semn al faptului că te consideră parte din spațiul ei.

Relaxare: În timpul momentelor de relaxare, pisicile pot manifesta comportamente de îngrijire și de afectivitate. Linsul poate fi o modalitate prin care pisica își arată starea de bine și confort.

În căutare de gusturi noi: Dacă ai avut ceva pe mâini care păstrează o aromă sau gust plăcut pentru pisică (cum ar fi sarea sau alimente), aceasta te-ar putea linge pentru a explora sau pentru a cerceta acele arome.

Dacă pisica ta te linge, iar această acțiune este însoțită de tors, aplecarea urechilor în față sau alți indicatori pozitivi, este probabil că pisica îți arată afecțiune și îți arată că se simte în siguranță în preajma ta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel