Ce i-a scris Administrația Prezidențială lui Erwin Albu. Scrisoarea primită după proteste
Erwin Albu, cunoscut protestatar și, în același timp, cunoscut pentru încercările sale de a obține funcții politice, a vrut să meargă la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, când acesta s-a întâlnit cu protestatarii din stradă, ieșiți după tragedia din Club Colectiv.
Erwin Albu este cunoscut datorită implicării sale în problemele sociale, activitățile și acțiunilor sale. El a vrut să fie primar al municipiului Codlea, candidând pentru această funcție în 2012. A fost ales consilier local din partea Forumului German, dar, în urma izbucnirii unui conflict dintre politicienii vechi și el, Erwin Albu și-a dat demisia.
Prezent la protestele de după tragedia din Club Colectiv, Erwin Albu a fost nominalizat, în repetate rânduri, de cetățeni, să-i reprezinte la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Echipa prezidențială nu l-a selectat și a primit și o motivare, remisă dcnews.ro:
"Domnule Erwin Albu,
Va informam ca am primit mesajul dumneavoastra din data de 9 noiembrie a.c., referitor la apelul adresat societatii civile de Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, în vederea unor consultari în data de 6 noiembrie 2015.
Consultarile s-au desfasurat într-un cadru functional care a presupus, implicit, un numar limitat de reprezentanti. Numeroasele mesaje primite într-un interval scurt de timp au avut menirea de a indica persoane cu grad ridicat de reprezentativitate pentru miscarile civice din Bucuresti si din tara, atât lideri formali ai unor organizatii non-guvernamentale cu larga recunoastere publica, cât si lideri informali.
Contextul în care s-a realizat acest apel a presupus luarea unor decizii într-un termen foarte scurt care, evident, nu pot fi temeinic fundamentate sau argumentate ori agreate de toti cei interesati în mod legitim de viata social-politica din România.
Nu ne-am propus sa cream statistici ale mesajelor primite sau sa cuantificam ponderi ale persoanelor nominalizate în aceste mesaje, ci ne-am dorit sa raspundem rapid unei cerinte sociale. Nu ne-am propus sa cream filtre ori verificari riguroase ale mesajelor primite, toate acestea ar fi însemnat încarcarea procesului decizional cu detalii care ar fi amânat comunicarea directa si imediata cu oamenii, atât în ziua propusa pentru consultari, 6 noiembrie, cât si în Piata Universitatii.
Va asiguram ca urmarim si analizam cu interes si cu atentie propunerile si punctele de vedere ale oamenilor si apreciem ca o implicare si o participare activa a membrilor societatii civile în procesul de luare a deciziilor consolideaza democratia în România si creste eficienta actului de guvernare. În acest sens, societatea civila este si ramâne si pe viitor un partener reprezentativ de dialog pentru Administratia Prezidentiala si trebuie totodata sa fie un partener de dialog si pentru Guvernul României învestit recent cu încrederea acordata de Parlamentul României. De altfel, noul Guvern are în structura sa un ministru pentru Consultare Publica si Dialog Civic.
Va multumim pentru încrederea acordata si asteptam în continuare, cu interes, punctele dumneavoastra de vedere.
Cu respect,
Consilier de Stat
Gabriel-Cristian Piscociu".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News