Ce fruct trebuie să mănânci, dacă vrei să ai o inimă sănătoasă. Îți curăţă vasele de sânge
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Există un fruct care îți poate menține inima sănătoasă, dacă îl vei consuma. De asemenea, curăță vasele de sânge. 

Consumul regulat al unui fruct de sezon protejează vasele de sânge şi inima de deteriorare. Desigur, nu este un leac, dar reduce riscul de boli. Mandarinele conţin doze mari de flavonoide, care ameliorează inflamaţia şi protejează organismul de radicalii liberi în exces. Ei sunt cei care provoacă stresul oxidativ care duce la deteriorarea ţesuturilor şi apariţia tumorilor, potrivit Healthline. De asemenea, s-a descoperit că flavonoidele din citrice pot inhiba creşterea celulelor canceroase, scrie Rador, citând Actualno.

O cantitate deosebit de mare din aceste substanţe nutritive este conţinută în coaja fructului. Sinefrina alcaloidă protejează inima prin scăderea colesterolului. Nivelurile ridicate de potasiu fac din mandarină un adevărat balsam pentru sistemul circulator: tensiunea arterială se normalizează şi muşchii inimii se întăresc. În combinaţie cu vitamina C, conţinută din abundenţă în mandarine, face ca pereţii vaselor de sânge să fie elastici şi sănătoşi şi ajută la o mai bună absorbţie a fierului.

În plus, consumul regulat de mandarine normalizează activitatea tractului gastrointestinal, protejează rinichii de pietre, îmbunătăţeşte vederea şi starea pielii. În ciuda conţinutului mare de zahăr, mandarinele contribuie la pierderea în greutate deoarece accelerează metabolismul, ceea ce ajută organismul să scape de grăsimea în exces.

Alte alimente pentru vase de sânge curate şi sănătoase

1. Peştele! Peştele gras marin, inclusiv heringul, macroul şi hamsia, este recomandat pentru menţinerea funcţiei cardiovasculare sănătoase.

2. Uleiurile vegetale! Cel mai bun este uleiul din seminţe de in, floarea soarelui şi uleiul de măsline.

3. Fructe şi legume! Potrivit cardiologului, aproape toate legumele şi fructele purifică vasele. Cu toate acestea, este important ca persoanele supraponderale, prediabetice şi diabetice să-şi monitorizeze indicele glicemic.

4. Produsele lactate! Medicul cardiolog ne sfătuieşte că în dietă trebuie să fie prezente brânzeturile cu conţinut scăzut de grăsimi, smântâna cu un conţinut de grăsimi de 10-15%, chefirul cu un conţinut de grăsimi de până la 2,5% şi iaurtul fără zahăr.

5. Alimente cu un continut mare de fibre! Fibrele sunt printre cele mai bune componente nutritive care ajută la menţinerea vaselor de sânge curate şi sănătoase. Alimentele care le conţin încetinesc absorbţia colesterolului în intestine. Este indicat să consumaţi: orez integral, fulgi de ovăz, hrişcă, leguminoase.

6. Apă, cafeaua şi ceaiul fără zahăr! Dr. Anna Korenevic este de acord şi cu obiceiul de a consuma ceai şi cafea fără a adăuga zahăr, lapte sau frişcă. Ea recomandă, de asemenea, să consumaţi o cantitate suficientă de apă curată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel