”Ce folos că România are plaje întinse?”. Dezastru pe litoral: ”stăpânul plajelor”, acuzat că nu e interesat de turism. Repetăm scenariul de anul trecut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Ne lărgim plajele și... le abandonăm? Anul trecut, doar 40% au fost atribuite. Acum, deși numărăm zilele până la deschiderea sezonului, nici operatorii nu știu dacă și când vor primi plaje. Iar problema se descrie mult mai dezastruoasă. 

”Nu s-au rezolvat problemele cu privire la plajele de pe litoralul românesc. S-a avansat cu problemele în stațiunea Eforie, acolo unde se încheie lărgirea plajelor. Sigur că da, avem cele mai întinse plaje din Europa. Ce folos că nu pot fi folosite la confortul pe care-l așteaptă turiștii noștri? Asta nu înțelegem noi. De ce-n Bulgaria s-a putut, tot pe bani europeni, și la noi nu se poate?

De ce licitații care și-au finalizat contractul în septembrie anul trecut însă nu s-au demarat în aprilie 2024. Peste trei săptămâni începe sezonul și nici până acum n-au demarat etapele de licitație. Din septembrie, anul trecut, ne adresăm Ministerului Mediului- stăpânul plajelor, administrativ vorbind - și-l facem atent că turismul de pe litoral are nevoie de plaje.

Se va deschide sezonul tot cu operatori care abia după câteva zile vor afla dacă au luat sau n-au luat plaja și, din nou, nu va fi timp ca operatorii să-și poate amenaja în legalitate beach baruri, șezlonguri și umbrele. Veniți dvs, turistul român, și așteptați servicii decente pe plajă.

Se întârzie nejustificat licitațiile, repetăm scenariul de anul trecut, din care nu s-a învățat nimic.

Statul român, anul trecut, a reușit să adjudece doar 40% din plaje. Vă dați seama ce eșec. Turismul de litoral are de suferit.

Deși am atenționat, de ani de zile, nu reușim să ne facem auziți. Ne întoarcem la Ministerul Mediului care, ani la rând, a declarat că nu are nicio legătură cu turismul și că nu-l interesează problemele din sector. Cam așa se pune problema în România, în 2024” afirmă Corina Martin, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), în emisiunea ”Totul despre bani”, realizată de Mihai Ciobanu la DCNews, DCBusiness și DCNewsTV. 

Citește și: EXCLUSIV  Surpriză foarte mare în Delta Dunării: N-au mai fost turiștii germani pe primul loc! Țara despre care toți specialiștii în turism ar fi spus că nu trimite turiști i-a devansat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel