Ce film va domina premiile BAFTA, ultimul test înainte de gala Oscar (analiză Reuters)
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Drama istorică "Oppenheimer" domină nominalizările pentru Premiile BAFTA, potrivit Reuters.

Regizat de britanicul Christopher Nolan, "Oppenheimer", unul dintre cele mai de succes filme ale anului trecut, are 13 nominalizări la cele mai mari onoruri cinematografice din Marea Britanie, urmat de comedie neagră încărcată de sexualitate "Poor Things", cu Emma Stone în rolul principal, care are 11 nominalizări.

"Zona de interes", despre o familie care trăiește lângă Auschwitz, are nouă nominalizări, și ca și "Poor Things", este în cursa pentru cel mai bun film britanic.

"Deoarece este vorba despre BAFTA, se simte această dragoste locală. Așa că este posibil să vedem mai multe premii pentru 'Zona de interes'", a declarat editorul de filme de la Digital Spy, Ian Sandwell, pentru Reuters.

"...Dar simt că 'Oppenheimer' este atât de puternic în toate categoriile încât va obține majoritatea premiilor."

"Oppenheimer" a dominat Globurile de Aur cu cinci premii și conduce nominalizările pentru Premiile Oscar de luna viitoare.

La BAFTA, va concura pentru cel mai bun film alături de "Poor Things", "Killers of the Flower Moon", despre asasinarea membrilor națiunii Osage în anii 1920, drama judiciară "Anatomy of a Fall" și "The Holdovers", o comedie care se desfășoară într-o școală de băieți.

"Cred că 'Oppenheimer' va câștiga cu siguranță pentru cel mai bun film," a declarat Tim Richards, fondatorul și CEO-ul operatorului de cinematografe Vue International, pentru Reuters.

"Chris Nolan este...un britanic și...cu BAFTA, este cu siguranță unul dintre cei mai respectați și iubiți regizori din industrie și cred că trebuie să fie acolo și pentru cel mai bun regizor."

Bazat pe biografia din 2005 "American Prometheus" de Kai Bird și Martin J. Sherwin, "Oppenheimer" îl are în rolul principal pe Cillian Murphy în calitate de fizician teoretician american J. Robert Oppenheimer.

Murphy și Stone conduc în prezent cotele de pariere pentru a câștiga categoriile principale de actorie. Da'Vine Joy Randolph a primit deja mai multe premii pentru rolul său de actriță în rol secundar în "The Holdovers" și este larg așteptată să câștige din nou la BAFTA. Dar va triumfa și colegul lui Murphy din "Oppenheimer", câștigătorul Globului de Aur, Robert Downey Jr., pentru actorie în rol secundar?

"Cred că (actoria în rol secundar) este categoria în care este cel mai probabil să avem o mică surpriză, și cred că va fi Paul Mescal (pentru 'All of Us Strangers')," a spus Sandwell.

"Barbie", cel mai de succes film din 2023, are în total cinci nominalizări, dar omiterea lui Greta Gerwig din categoria regie a ridicat câteva semne de întrebare.

"'Barbie' a fost... pare să fi fost trecut cu vederea atât de către Academia (Premiilor Oscar), cât și de membrii BAFTA și este un mister de ce," a spus Richards.

Premiile BAFTA vor avea loc duminică la Royal Festival Hall din Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel