Ce faci dacă vrei viză de flotant în stare de urgență: În caz contrar, trebuie să stați în casă!
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Măsurile de restricție din timpul stării de urgență au generat o mulțime de întrebări.

Un cititor DC News din București ne-a întrebat dacă își poate face viză de flotant pe timpul stării de urgență în cazul în care în cartea de identitate locuiește în alt oraș.

Așadar, am sunat la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor București pentru a afla răspunsul. „Dacă locuiți mai mult de 15 zile în București (sau altă localitate față de cea de domiciliu), este obligatoriu să vă faceți viză de flotant", a transmis DGEP București.

„Înainte de toate, în situația de urgență nu se eliberează viză de flotant decât în situații cu motiv întemeiat. Așadar, în cazul în care vreți viză de reședință (același lucru cu viza de flotant, n.r.), va trebui să faceți dovada motivului de urgentare, dacă vă trebuie la locul de muncă sau alte situații speciale", a explicat operatorul cu care am discutat.

Ce se întâmplă dacă lucrez în București și trebuie să ies pentru serviciu

„Ar trebui să vă întocmiți actul la locul de domiciliu. Va trebui să mergeți la biroul de pe raza sectorului unde locuiește proprietarul, cu contractul de casă și cu proprietarul, iar dumneavoastră trebuie să aveți doar actul de identitate valabil", a continuat operatorul.

„Dacă munciți în București, iar pe buletin aveți altă adresă, trebuie să vă faceți viza de reședință (același lucru cu viza de flotant, n.r.), indiferent că aveți adeverință de la angajator. Trebuie să treceți prin aceste proceduri, cu documente justificative. Dacă nu, trebuie să stați în casă", a încheiat reprezentantul DGEP București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel