Data publicării:

Ce facem când copilul cere dulciuri? Îi oferim alternative!

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Teejay
Foto Ilustrativ/Pexels Teejay

Este  știut că dulciurile distrug dinții copiilor. Sunt o serie de variante pentru a înlocui dulciurile și pentru a-i feri pe cei mici de complicații!

„Cum evităm supărările și frustrările aferente refuzului în momentul în care copilul cere dulce? În primul rând, de fiecare dată trebuie să îi oferim alternative, astfel încât cel mic să nu simtă că a fost refuzat.

Sigur că o ciocolată va fi mereu mai dorită decât un măr, dar un fruct poate fi una dintre alternativele indicate. Ideal ar fi să îi obișnuim pe cei mici cu variante sănătoase încă din primii ani de viață.

Mai târziu, în funcție de vârsta copilului și de capacitatea lui de înțelegere, e bine să îi explicăm de ce un măr îi face mai bine decât un desert plin de zahăr.

Alternative care satisfac pofta de dulce

– Cuburi de măr sau mango
– Unt de arahide pe pâine integrală
– Iaurt grecesc cu fructe
– Ciocolată neagră
– Înghețată naturală din banane înghețate și unt de arahide
– Budincă de chia cu miere și fructe
– Mere sau pere coapte cu scorțișoară și sirop de arțar

Acestea sunt doar câteva variante, însă opțiunile sunt diverse”, declară medicul stomatolog Sorina Stroe (MG Dental).

Cu moderație pot consuma și dulciuri

„Ocazional le putem oferi și dulcele dorit, însă întotdeauna întărind ideea că asta nu înseamnă că va primi din nou mâine sau săptămâna viitoare. Trebuie să înțelegem că refuzul constant nu aduce niciun beneficiu, pentru că, la un moment dat, copilul va crește și va ajunge să primească dulciuri și în situații în care noi nu îi suntem poate alături.

Un copil căruia i s-a interzis mereu consumul, va fi foarte încântat și va avea acea tendință să abuzeze, având în sfârșit ocazia mult dorită. Nu degeaba se spune că moderația este cheia succesului. O altă metodă de a evita discuții inutile și neplăcute este să le explicăm adulților cu care interacționează copilul că nu ne dorim să îi ofere dulciuri”, adaugă medicul stomatolog Sorina Stroe potrivit Agenția de Presă Mondenă.

Spălatul pe dinți este important încă de la apariția primului dinte 

”Este important să spălăm copilul pe dinți încă de la apariția primului dinte, iar, înainte de acest prag, să îi igienizăm frecvent gingiile încă din primele săptămâni de viață. După apariția primului dinte, este indicat să mergem cu micuțul la dentist pentru ca specialistul să analizeze situația danturii. Îl vom obișnui în acest mod și cu vizitele la stomatolog”, recomandă medicul stomatolog Sorina Stroe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel