Ce face Diana Șoșoacă în plină criză politică
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Facebook Diana Șoșoacă, arhivă
Foto: Facebook Diana Șoșoacă, arhivă
În plină criză politică, senatoarea Diana Șoșoacă e preocupată de altceva.

În timp ce USR PLUS și AUR încearcă să-l dea jos pe premierul Florin Cîțu, PSD cere alegeri anticipate și în PNL se duce și lupta internă pentru șefia partidului, senatoarea Diana Șoșoacă e preocupată să oprească vaccinarea, acolo unde poate, cu câțiva protestatari. 

Sâmbăta trecută, alături de un grup de protestatari, Diana Șoșoacă a oprit o caravană de vaccinare care fusese chemată de autoritățile locale în comuna Răchiteni, din județul Iași, pentru a imuniza 12 persoane netransportabile, potrivit RFI.

Echipa DSP Iași nu a putut să imunizeze persoanele doritoare din cauza protestului. Oamenii au fost transportați, într-un final, la centre din alte comune, conform celor spuse de secretarul general al comunei Răchiteni, Aurelian Constantin Alexa, pentru Libertatea.

Senatoarea Diana Șoșoacă a transmis protestul live, pe Facebook. Ea și ceilalți protestatari au strigat „Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”. Cât despre carantina de la Răchiteni, Șoșoacă a acuzat că este „cea mai mare minciună a secolului”.

„Strigau întruna *luați labele de pe copiii noștri*”

Aurelian Constantin Alexa a povestit pentru Libertatea că „Doamna Șoșoacă a venit cu trei-patru mașini cu numere de Arad, de București, care nu erau din zonă. Erau foarte revoltați, când doamna doctor venită de la Iași a deschis ușa și a rugat oamenii să intre, doamna Șoșoacă s-a repezit în ușă, domnul primar s-a dus lângă medic cerând să se respecte circuitele. A fost un schimb de replici și de acolo a început tămbălăul. Doamna Șoșoacă punea întrebări la foc automat, iar orice explicație a doamnei doctor, care este profesor universitar, era luată cu huiduieli și întrebări.”

„Strigau întruna *luați labele de pe copiii noștri*. I-am întrebat pe oamenii de acolo, dacă au copii, unde sunt când ei urlă aici?”, a mai spus Aurelian Constantin Alexa pentru sursa citată.

În aceste condiții, oamenii au fost redirecționați către alte centre de vaccinare: „Am redirecționat toți oamenii către alte centre de vaccinare, de la Roman și Mircești. Le-am făcut rost de mașini, pentru că problema lor era că sunt netransportabili; a fost un nepot venit la cineva care a luat niște oameni, am sunat oameni pe care îi mai cunoșteam și i-am trimis 10 kilometri la Mircești și Roman. Apoi, pentru că aveam și copii, doi minori, am programat o altă zi pentru copii”, a mai explicat Alexa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel