Ce este "zăpada mieilor". Dan Negru: E dinaintea breaking news-urilor apocaliptice
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Facebook: Dan Negru
Facebook: Dan Negru
Dan Negru  a vorbit despre "zăpada mieilor". 

ANM a emis un Cod Galben de ninsori și viscol pentru un sfert din țară, valabil până la ora 20:00, dar Dan Negru spune că nu este cazul să ne speriem de ninsorile de primăvară pentru că este vorba despre "zăpada mieilor", despre care se spune că aduce recolte bogate.

"Nu vă speriați de ninsorile de primăvară! "Zăpada mieilor" e dinaintea breaking news-urilor apocaliptice! Îi spune așa pentru ca e vremea când se nasc mieii! Când nu e în condiții extreme și când vine la timpul potrivit e cea mai bună rezervă de apă în pământ. Aduce recolte bogate și burse agricole profitabile!

E BUNĂVESTIRE! Nu vă speriați! Dimpotrivă! Ultima poezie scrisă de Nichita Stănescu în noaptea dinaintea morții a fost despre zăpada mieilor: "Să ningă peste noi cu miei doar astăzi! Să ningă inima în noi. Noi niciodată nu am fost noroi, O spun şi mieii care ning pe noi...".",, a scris Dan Negru pa pagina sa de Facebook.

Ce este "zăpada mieilor"?

"Zăpada mieilor" se referă la ultima ninsoare din an, înregistrată în general în luna martie, uneori în prima parte a lunii aprilie. Deși inițial a primit acest nume deoarece în această perioadă sunt aduşi pe lume mieii, simbolul primăverii, o altă explicație pentru această denumire este aceea că atunci când ninge în luna martie, fulgii sunt mari și pufoși, ceea ce ne amintește de mielușei.

Tradiția "zăpezii mieilor" este legată de legenda Babei Dochia, a Mărțișorului și a Dragobetelui, principalele sărbători românești din această perioadă, scrie Puterea.ro. "Zăpada mieilor" este ultimă ninsoare, care a înghețat-o pe Baba Dochia și pe oile sale, după ce și-a dat jos cele 9 cojoace și a rămas doar în cămașă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel