Ce este un comandant rămas fără navă? Președintele românilor care suferă de "răul de țară greoaie"
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Poporul român are o vorbă. Dă-i, Doamne, omului mintea de pe urmă! Ani de zile, jurnaliști, inamici politici și toți românii s-au chinuit să elucideze un mister. Oare, ce face Traian Băsescu atunci când este singur în solemnitatea palatului de la Cotroceni?

Ne-am dovedit cu toții mici și neștiutori, oferind variante care mai de care mai bicisnice, iar salvarea a venit tot de la Traian Băsescu.

E bine și mai târziu decât niciodată!

Ei, stimați colegi, atunci când este singur, Traian Băsescu își consultă globul de cristal cu ajutorul căruia s-a transformat dintr-un președinte aflat la final de mandat într-un adevărat profet. Același glob pe care l-a consultat timp de 8 ani de zile și cu ajutorul căruia a guvernat într-o manieră fără precedent, similară, poate, doar cu epocile barbare, i-a adus revelația referendumului pentru un Parlament unicameral cu 300 de membri. Și pentru a nu fi catalogat drept subiectiv față de o problemă care, la Traian Băsescu, revine periodic cu aceeași perseverență caracteristică oricărei obsesii, o să vă spun care a fost ultima lui viziune dintr-un moment de adâncă singurătate și preocupare pentru noi.

Ca o paranteză, stau și mă întreb cu foarte mare îngrijorare pentru el dacă mai poate ține piept frământărilor care nu-l părăsesc nici în momentele de intimitate familială unde se vede nevoit să explice cu ton patern și motivele pentru care a ales să-l numească pe Victor Ponta premier.

Fără să se dezmintă, președintele ales al românilor, așa cum îi place să se prezinte, se pare că a dat plăcerile lumești pe aceea a vizionarismului. Un adevărat salvator, într-o mână cu sabia dreptății care taie nemilos un Parlament pe care îl dezavuează și într-o mână cu un glob care îl situează deasupra muritorilor de rând la care apelează doar atunci când mai trebuie să-și atingă vreun scop. Altfel, nu îmi explic de ce atâția ani nu și-a putut folosi viziunile și pentru acest popor, nu exclusiv pentru el și preferații săi.

Citând din învățăturile de mare substanță și adâncă înțelepciune ale lui Traian Băsescu, vă anunț că "vor câștiga în viitor acele țări care vor face câtev lucruri. Unul va fi simplificarea statului. Al doilea lucru e legat de reușita țărilor cu educație și sistem de sănătate puternic. Al treilea criteriu, energie efectivă. Deci stat cu costuri minime, energie ieftină, educație și sănătate".

Foarte frumos, domnule Băsescu. Inspirațional și motivant. Dar ce v-a oprit până acum să vedeți aceste lucruri? Sau, până acum, globul dumneavoastră a fost blurat de patima puterii? Aceeași care nu vă lasă să vă terminați mandatul în liniște și vă îndeamnă să vă folosiți în maniera specifică, total lipsită de scrupule, încă o dată, pentru a nu știu câta oară, de voința poporului? Eterna dumneavoastră perdea după care vă ascundeți adevăratele intenții.

Sau, pur și simplu, ipocrizia și cultul personalității se dovedesc, din nou!, mult prea puternice pentru a (mai) fi ținute în frâu?

Vă mulțumesc.

Deputat,

Ovidiu C. Iane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel