POC! Ce e Partidul Oamenilor Credincioși. ”AUR fură de la noi / Dintre oamenii care au mers la mormântul lui Arsenie Boca, nu s-a îmbolnăvit niciunul de Covid”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto Facebook Partidul Oamenilor Credinciosi - Filiala Municipiului Bucuresti
Foto Facebook Partidul Oamenilor Credinciosi - Filiala Municipiului Bucuresti
O imagine cu sediul Partidului Oamenilor Credincioși a stârnit diverse reacții pe Facebook. Se așteaptă cineva ca POC să fie următoarea surpriză de la alegerile parlamentare? Nu știm. Dar l-am sunat pe președintele partidului, Mihail Edu, pentru a afla care este doctrina partidului și ce își propune în viitor. 

Întrebat „ce doctrină are partidul”, președintele Mihail Edu a răspuns că „toată doctrina este lumea credincioasă în slujba poporului român, a fiecărui cetățean român. Tot ce depinde de rugăciune, să fie bine omului care se închină la Dumnezeu, noi ne ocupăm de ei, să-i ajutăm, să-i sprijin... Pe toți românii, de fapt. Bănuiesc că așa cum spune religia, orice om trebuie să fie credincioși.”

Pornind de la această afirmație, l-am întrebat pe președintele POC, Mihail Edu, cu ce se diferențiază partidul lui de AUR, dat fiind faptul că promovează ideea credinței. 

„Diferența este în statut. Ei nu au prevăzut în statut credință.”, ne-a spus Mihail Edu, precizând că „ei fură de la Partidul Oamenilor Credincioși această denumire de *credință*. Ei fură de la noi. Ei nu au voie să se folosească de cuvintele noastre, conform Legii partidelor.”

Tot despre AUR, președintele Partidului Oamenilor Credincioși a acuzat că „ei vorbesc, dar realizări 0. Punctul de vedere al POC este că AUR are realizări 0, deocamdată. Vorbesc doar că convingă oamenii. Nu au ajutat cu nimic, nu au adus niciun proiect în Parlament.”

POC vrea în Parlament

Președintele POC, Mihail Edu, a dezvăluit că își propune să ducă partidul în Parlament. 

Noi așa ne dorim (n.red. să intre în Parlament), ca să putem ajuta poporul român. Să le fie bine, să fie fericiți. Noi în Parlament nu vom fura, ci vom merge doar cu Biblia în buzunar. Fiecare membru de partid are câte o Bible în buzunar. Celor care intră în partid noi le oferim câte o Biblie ca să fie corecți, să nu mintă, să fie civilizați și să respecte credincioșii din România.”, a declarat Mihail Edu pentru DC News. 

În anul 2020, Mihail Edu anunța pe Facebook că organizează, printr-o agenție de turism, excursii la Prislop, la mormântul lui Arsenie Boca, pentru cei care doresc să se vindece de Covid-19. L-am întrebat și despre asta și am aflat că agenția de turism este a lui și că nu vrea să o amestece în politică.

„Nu trebuie să confundăm politica cu agenția de turism pe care o am eu, personal. Așa trăiesc și eu.”, a spus el.

Totuși, privind excursiile la Prislop, Mihail Edu a susținut că „dintre oamenii care au mers la mormântul lui Arsenie Boca, nu s-a îmbolnăvit niciunul de Covid-19.”

Mihail Edu: Nu vom participa niciodată la meetinguri 

Mihail Edu ne-a menționat, în încheiere, că „nu am participat și nu vom participa niciodată la meetinguri sau alte mișcări sociale”.

A promis apoi că, „noi, dacă vom fi la putere, vom înființa într-o lună un milion de locuri de muncă. Avem proiectul nostru să punem la treabă toți europarlamentarii pentru că avem nevoie de lucrări de dezvoltare a României, de triplarea fondurilor europene.”

Înființarea Partidului Oamenilor Credincioși a fost admisă de tribunal în luna octombrie a anului 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel