Ce este "mafia Loukoumades" din Grecia: A acționat pe 19 plaje din Halkidiki
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce este "mafia Loukoumades" din Grecia / Foto: Captură video Youtube BigBite
Ce este "mafia Loukoumades" din Grecia / Foto: Captură video Youtube BigBite
Află în articol ce este "mafia Loukoumades" din Grecia.

Poliția greacă a destrămat "mafia Loukoumades" care a operat în numeroase locații din Halkidiki, în nordul Greciei, scrie Greek Reporter. Rețeaua criminală exploata muncitorii migranți, forțându-i să vândă dulciurile tradiționale grecești turiștilor de pe plajele populare, sub amenințarea violenței.

Au fost depuse acuzații împotriva a doisprezece cetățeni greci cu vârste cuprinse între șaptesprezece și cincizeci și doi de ani, acuzați de extorcare de bani, trafic de persoane, încălcarea legii pentru arme, participare la o organizație criminală și spălare de bani din activități criminale.

Șeful rețelei criminale, în vârstă de 39 de ani, rămâne în arest în așteptarea judecății, în timp ce restul acuzaților au fost eliberați pe cauțiune în baza ordinelor de restricție.

Μafia abuza de popularitatea loukoumades

Ca parte a acțiunii ilegale a grupului, creierul "mafiei loukoumades" în vârstă de 39 de ani a forțat migranții să lucreze în numele său ca vânzători stradali de alimente, fără licență de la autoritatea competentă, pe nouăsprezece plaje din Halkidiki.

Pentru a deține și exploata în exclusivitate cele mai profitabile locuri de plaje aglomerate, "mafia loukoumades" a recurs la excrocherii și alte astfel de practici, a explicat poliția elenă într-un anunț.

În special, s-a stabilit că în cel puțin șapte cazuri, membrii grupării infracționale au folosit amenințări la adresa vieții și integrității fizice, au provocat vătămări corporale și au folosit arme de foc împotriva altor vânzători de mâncare stradală, a proprietarilor de magazine medicale și a angajaților din securitatea companiilor private.

Desertul grecesc loukoumades, popular încă din antichitate


Loukoumades se numără printre cele mai îndrăgite deserturi tradiționale grecești, datând din antichitate. Poetul grec Callimachus (310-240 î.e.n.) s-a referit la ele drept "jetoane de miere", subliniind că au fost servite pentru prima dată câștigătorilor Jocurilor Olimpice.

Datorită ingredientelor sale ușor accesibile și ieftine, de făină și zahăr, loukoumades au devenit din ce în ce mai populare în Grecia de după cel de-al Doilea Război Mondial. Aluatul prăjit, servit cald cu miere și stropit cu nucă și scorțișoară sau chiar semințe de susan, este acum accesibil pe scară largă ca mâncare de stradă. Ele sunt adesea umplute cu pralină sau cremă de vanilie și tot felul de diverse arome.

Vacanță în Grecia. Care sunt cele 3 insule grecești, numite printre cele mai bune din lume

Insulele grecești Milos, Paros și Creta au fost toate numite în primele 25 de insule cele mai bune din lume ale Travel + Leisure pentru 2022, scrie Greek Reporter. Insula grecească vulcanică Milos a fost clasată pe locul 4, în timp ce Paros s-a plasat pe locul 12, iar cea mai mare insulă a Greciei, Creta, s-a clasat pe locul 22.

Cititorii Travel + Leisure au votat pentru lista celor mai bune insule din lume, alegând Ischia din Italia, ca fiind o destinație de top atunci când vine vorba despre insule, urmată de Maldive, apoi Bali, pentru a completa primele trei poziții ale topului.

În Grecia, unde turiștii se îngrămădesc pe insule în această vară, toate cele trei numite în top 25 au ceva unic de oferit. Ruinele antice ale insulei Milos și bucătăria uluitoare au fost două dintre cele mai mari atracții, potrivit Travel + Leisure. Dar acesta este doar vârful insulei când vine vorba de a descrie insula Milos. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel