Proteste violente Capitoliu SUA. Ce este INSURECȚIA la care ar fi instigat Donald Trump
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Donald Trump este acuzat de instigare la insurecție, după protestele violente de la Capitoliul SUA. 

Democrații din Camera Reprezentanților au introdus, luni, oficial rezoluția pe baza căreia ar urma să fie destituit președintele Donald Trump, pe care îl acuză de ”incitare la insurecție” pentru rolul său în evenimentele de la Capitoliu de săptămâna trecută.

Aseară, în urma voturilor din Congresul SUA, au fost 232 de voturi pentru punerea sub acuzare (inclusiv 10 republicani) și 197 împotrivă. 

”Rezoluția a fost adoptată” a anunțat Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților. Donald Trump este acuzat de incitare la insurecție, în urma protestelor violente de la Capitoliul Statelor Unite, din data de 6 ianuarie. 

Donald Trump ar fi primul președinte din istoria SUA care este pus sub acuzare pentru a doua oară.

Ce înseamnă INSURECȚIE, pentru care e acuzat că a incitat Donald Trump

Termenul de insurecție reprezintă o formă de luptă armată, o acțiune de răzvrătire organizată împotriva unui regim, a unei autorități având ca scop înlăturarea regimului politic existent sau a unei armate ocupante.

La câteva ore de la atacul de la Capitoliu, fostul președinte american George W. Bush a fost printre primii care a denunțat o "insurecție" și a catalogat imaginile surprinse în Washington ca fiind "o priveliște sfâșietoare și care îți taie răsuflarea".

"Sunt îngrozit de comportamentul nesăbuit arătat de la alegeri de către unii lideri politici și de lipsa de respect arătată astăzi față de instituțiile noastre, tradițiile noastre și față de forțele de ordine (...) Insurecția ar putea aduce grave prejudicii Națiunii noastre și reputației noastre. În Statele Unite ale Americii, este responsabilitatea fundamentală a fiecărui cetățean patriot să susțină statul de drept", a transmis atunci George W. Bush.

Citește și: CCR a RESPINS cererea AUR. Ludovic Orban rămâne președintele Camerei Deputaților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel