Ce este George Simion? Părinte 1 sau părinte 2? Răspunsul liderului AUR / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
L-am întrebat pe George Simion dacă este părinte 1 sau părinte 2 după ce soția sa a născut.

„Eu sunt tată. Ilinca este mamă. Suntem doi părinți bucuroși. Părintele 1 sau părintele 2 din politica românească - adică Dacian Cioloș - s-a retras din toată nebunia”, a zis George Simion în cadrul unui interviu DC News moderat de Anca Murgoci și Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac l-a completat: „Este o mare pierdere”.

„Da, ne pare rău că s-a retras”, a continuat George Simion.

Întrebat apoi dacă este de părere că România este pregătită pentru a avea parteneriat civil, liderul AUR ne-a spus: „Eu nu cunosc alt parteneriat decât căsătoria. Sunt legi în vigoare care protejează toți cetățenii. Se pot lăsa moșteniri. Fiecare poate să facă ce vrea în viața personală, în viața sexuală. Nu cred că este un domeniu în care statul trebuie să intervină. Căsătoria este între un bărbat și o femeie. Mai departe... ce face fiecare în dormitorul propriu... este treaba lui”.

3. -imagine fara descriere- (george-simion-copil_72279800.jpg)

„Baza acestui stat este căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie. Mai departe... restul formelor de asociere sunt prevăzute de legi. Nu văd cum pot exista alte relații care să întemeieze o familie decât dintre un bărbat și o femeie”, a mai zis liderul AUR la DC News și DC News TV.

Vedeți mai multe aici: 

„Părinte 1” și „Părinte 2” sunt termeni introduși în anumite formulare oficiale și documente legale pentru a evita discriminarea și a recunoaște diversitatea familiilor moderne. Acești termeni sunt utilizați pentru a include toate tipurile de părinți și familii, indiferent de structura lor.

În multe țări, familia tradițională formată dintr-un tată și o mamă nu mai este singura formă de familie recunoscută legal. Familiile pot fi formate din părinți de același sex, părinți singuri, părinți adoptați, etc. Folosind termenii „Părinte 1” și „Părinte 2”, se evită presupoziția că există doar o mamă și un tată în fiecare familie.

Acest demers face parte din eforturile mai largi de a promova egalitatea și incluziunea, asigurându-se că toți părinții sunt recunoscuți și tratați în mod egal în ochii legii și în documentele oficiale. Totuși, introducerea acestor termeni a stârnit și controverse și dezbateri în anumite contexte, unele persoane considerând că acești termeni sunt un exemplu de corectitudine politică dusă la extrem sau că subminează valorile tradiționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel