Ce este fastingul, metoda de slăbit preferată de vedete. Dr. Florin Ioan Bălănică: ”Trebuie să avem foarte mare grijă”
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 30 iun 2022, 11:44
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Fastingul intermitent poate fi o modalitate ușoară de a scăpa de kilogramele în plus, dar poate avea și consecințe destul de grave asupra sănătății.    

Fastigul intermitent este metoda adoptată de extrem de multe persoane pentru a slăbi cât mai rapid, în ultima vreme. Concret, acesta funcționează după următoarea formulă: 8 ore mănânci, după care 16 faci pauză. Chiar dacă efectele sunt într-adevăr uimitoare, iar kilogramele se pot pierde multe mai repede, existe și extrem de multe riscuri la care ne supunem, dacă decidem să urmăm acest procedeu, fără sfatul medicului. Dr. Florin Ioan Bălănică, doctorand în endocrinologie al Universității de Farmacie Carol Davila din București și Fondator al metodei Dr. Bălănică a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, când trebuie să folosim fastingul intermitent, dar și sub ce mijloace.

”Fastingul intermitent este o metodă de a ne alimenta, care trebuie adaptată fiecărei persoane în parte. Acesta este folosit și în metoda mea pentru pacienții care au nevoie de acest lucru, nu orice persoană poate să facă acest fasting. De exemplu, am avut un pacient zilele trecute care a venit la mine cu următoarea situație: a ținut o etapă de fasting pe o perioadă mai lungă de timp, afectându-i starea de sănătate. Și atunci lucrurile nu mai puteau fi într-o zonă de sănătate și corectă pentru peroana respectivă. Trebuie să avem foarte mare grijă, atunci când discutăm despre această abordare.”, a declarat Dr. Florin Ioan Bălănică pentru Spectacola.

Când trebuie să folosim fastingul

Mai mult, medicul specialist a dezvăluit și când ar trebui să urmăm aceasta ”dietă”.

”Îl folosim când dorim să scădem procentul de grăsime și proporția de grăsime viscerală și atunci când ne dorim să înnoim celulele de la nivelul tractului digestiv, lucru care prin acest fenomen ne ajută la o reîntinerire a tractului digestiv, care, pe termen lung, ne ajută să avem o stare de sănătate și o digestie potrivită. O bună stare de sănătate pornește de la o digestie potrivită, lucru care trebuie să-l avem în vedere, fără dubiu.”, a continuat specialistul.

Beneficiile apei cu lămâie

Chiar dacă foarte multe persoane caută alimentul ”minune”, care să le ajute să slăbească cât mai mult, într-un timp relativ scurt, Dr. Florin Bălănică spune că acesta... VEZI CONTINUAREA PE SPECTACOLA!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?