Data publicării:

Ce este ceaiul Matcha și care sunt motivele pentru care a devenit atât de căutat

Autor: Julia Pandi | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pudra Matcha se obține prin procesul de măcinare a frunzelor de ceai verde. Aceste frunze de ceai, înainte de a fi culese au fost umbrite o perioada de timp. Pudra de ceai matcha se amestecă cu apă fierbinte cu ajutorul unei maturici din bambus până apare o spumă fină la suprafața infuziei.

Pudra Matcha se obține prin procesul de măcinare a frunzelor de ceai verde. Aceste frunze de ceai, înainte de a fi culese au fost umbrite o perioada de timp. Pudra de ceai matcha se amestecă cu apă fierbinte cu ajutorul unei maturici din bambus până apare o spumă fină la suprafața infuziei, conform healthline.com.

Bogată în antioxidanți

Matcha este bogat în catechine, o clasă de compuși vegetali din ceai care acționează ca antioxidanți naturali.

Antioxidanții ajută la stabilizarea radicalilor liberi dăunători, care sunt compuși care pot deteriora celulele și pot provoca boli cronice.

Un studiu a arătat că administrarea de suplimente de matcha la șoareci a redus daunele cauzate de radicalii liberi și a îmbunătățit activitatea antioxidantă.

Includerea matcha în dieta ta poate crește aportul de antioxidanți, ceea ce poate ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor și chiar la reducerea riscului de apariție a mai multor boli cronice.

Poate ajuta la protejarea ficatului


Ficatul este vital pentru sănătate și joacă un rol central în eliminarea toxinelor, metabolizarea medicamentelor și procesarea nutrienților.

Unele studii au descoperit că matcha poate ajuta la protejarea sănătății ficatului dumneavoastră.

Îmbunătățește funcția creierului


Unele cercetări arată că mai multe dintre componentele din matcha ar putea ajuta la îmbunătățirea funcției creierului.

Un studiu efectuat pe 23 de persoane a analizat modul în care oamenii au îndeplinit o serie de sarcini menite să măsoare performanța creierului.

Unii participanți au consumat fie ceai matcha, fie un baton care conținea 4 grame de matcha, în timp ce grupul de control a consumat un ceai sau un baton placebo.

Cercetătorii au descoperit că matcha a determinat îmbunătățiri ale atenției, timpului de reacție și memoriei, în comparație cu placebo.


Poate ajuta la prevenirea cancerului


Matcha este plin de compuși care promovează sănătatea, inclusiv unii care au fost legați de prevenirea cancerului.

Într-un studiu, extractul de ceai verde a scăzut dimensiunea tumorii și a încetinit creșterea celulelor canceroase de sân.

Matcha este deosebit de bogat în epigalocatechin-3-galat (EGCG), un tip de catechină care s-a dovedit a avea proprietăți puternice împotriva cancerului.

Poate promova sănătatea inimii


Boala de inimă este principala cauză de deces la nivel mondial, reprezentând aproximativ o treime din toate decesele la persoanele cu vârsta de peste 35 de ani.

Unele studii au arătat că consumul de ceai verde, care are un profil nutritiv similar cu matcha, poate ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă.

S-a demonstrat că ceaiul verde reduce nivelurile de colesterol LDL total și „rău”, precum și trigliceridele.

De asemenea, poate ajuta la prevenirea oxidării colesterolului LDL, un alt factor care poate proteja împotriva bolilor de inimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel