Ce este cafeaua verde? Tot ce trebuie să știi înainte să o consumi
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Boabele de cafea verde sunt pur și simplu boabe obișnuite de cafea care nu au fost prăjite și rămân complet crude. Rețineți că o cană din această băutură verde deschis nu va avea gustul cafelei prăjite cu care v-ați obișnuit, deoarece are o aromă mult mai blândă. Se spune că are mai mult un gust de ceai de plante decât de cafea. În plus, profilul său chimic este destul de diferit de cel al cafelei prăjite, deși originile lor sunt similare.

Boabele de cafea verde sunt pur și simplu boabe obișnuite de cafea care nu au fost prăjite și rămân complet crude. Rețineți că o cană din această băutură verde deschis nu va avea gustul cafelei prăjite cu care v-ați obișnuit, deoarece are o aromă mult mai blândă. Se spune că are mai mult un gust de ceai de plante decât de cafea. În plus, profilul său chimic este destul de diferit de cel al cafelei prăjite, deși originile lor sunt similare, conform healthline.com.


Cafeaua verde se mândrește cu o cantitate abundentă de acizi clorogenici - compuși cu efecte antioxidante și antiinflamatorii puternice care pot oferi multe beneficii pentru sănătate.

Produsele de cafea prăjită conțin și cantități mici de acid clorogenic, dar cea mai mare parte se pierde în timpul procesului de prăjire.

Funcționează ca supliment pentru pierderea în greutate?


În 2012, extractul de cafea verde a fost promovat ca un supliment miraculos pentru pierderea în greutate de către un medic celebru american și prezentator al talk-show-ului Dr. Oz.

Mulți experți în sănătate au respins de atunci ideea că are vreun impact semnificativ asupra greutății.

Chiar și așa, extractul de cafea verde rămâne unul dintre cele mai populare suplimente de slăbit de pe piață.

Majoritatea cercetărilor umane privind cafeaua verde au fost neconcludente. În timp ce unii participanți au slăbit, studiile au fost prost concepute cu eșantioane de dimensiuni mici și durate scurte.

Astfel, nicio dovadă definitivă nu demonstrează că cafeaua verde este eficientă pentru pierderea în greutate. Sunt necesare studii umane mai mari, bine concepute.

Poate reduce riscul unor boli cronice


Cafeaua verde poate avea beneficii pentru sănătate, altele decât pierderea în greutate.

De fapt, acizii săi clorogene pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice precum diabetul și bolile de inimă.

Posibile riscuri și efecte secundare


Cafeaua verde este în mare măsură sigură, dar poate avea mai multe riscuri potențiale.


La fel ca cafeaua prăjită, boabele de cafea verde conțin în mod natural cofeină.

Deși consumul moderat de cofeină este probabil sigur pentru majoritatea oamenilor sănătoși, prea mult ar putea duce la simptome negative, cum ar fi anxietate, tulburări de somn și creșterea tensiunii arteriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel