„Boala celiacă cunoaște în ultimele decade o creștere de zeci de ori față de perioada de dinainte de război. Este o reacție alergică la niște substanțe care se regăsesc în cereale.
Mâncăm din copilărie astfel de substanțe, de exemplu, pâinea. Orice prăjitură, orice aliment conservat conține astfel de adaosuri din cereale și extrase din această substanță, numită gluten", a declarat, la Antena 3, medicul Bogdan Mateescu.
„Oamenii pot să fie mai balonați, pot avea crampe, pot avea leziuni surpriză din partea altor aparate și organe care nu au legătură directă cu tubul digestiv. Apar anumite tipuri de erupții pe piele. Soluția pe care ți-o oferă doctorul este o dietă fără gluten”, a explicat acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Burmă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- Culmea prostiei în hipermarketuri. O decizie bizară pe care marii retaileri o iau și care stârnește furia românilor
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- A doua zi de Paști. Ce trebuie să facă toți credincioșii în Lunea Albă din Săptămâna Luminată
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Nu s-a mai întâmplat de 23 de ani în SUA. Adrian Mitroi: Inflația este lipicioasă, iar dolarul este prea tare
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Acuzații în presa austriacă: Dronele militare rusești folosesc AI dezvoltat cu Kaspersky