Data publicării:

Ce CRIZĂ împânzea orașele acum 130 de ani. Abia puteai să pășești de el!

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Zilele în care orașele nu erau împânzite de automobile sunt greu de imaginat, însă Marea criză a gunoiului de grajd din 1894 cu siguranță a accelerat tranziția de la cai la mașini.

Conform History Daily, oamenii nu au mai suportat acest mod de transport când străzile marilor orașe au devenit împânzite de deșeuri animale. „Chiar dacă ne imaginăm acele timpuri ca fiind mai romantice, realitățile vieții de atunci erau mult mai puțin pitorești. Mai exact, străzile erau pline de balegi. Caii au provocat atât de mari probleme sanitare încât urbaniștii erau disperați după o soluție. Din fericire, inventarea automobilului a venit în momentul oportun”, transmite pagina de Instagram a History Daily.

„Nu numai că priveliștile (și mirosul) erau insuportabile, dar se punea și problema sănătății publice. Deșeurile atrăgeau milioane de muște care cărau la rândul lor boli. Doar în Statele Unite, caii din zonele urbane depășiseră de trei ori numărul oamenilor în anii 1890. Problema gunoiului lăsat în urmă de cai era fără rezolvare, iar gropile de depozitare se ridicau până la patru etaje”, se mai arată în descrierea Marii crize.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de History Daily (@historydailypix)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel