Ce CREDE Cîțu că a CÂȘTIGAT Guvernul Orban. "Vă spun în PREMIERĂ"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a vorbit în cadrul evenimentului de relansare a economiei, despre ce crede că a câștigat Guvernul din această pandemie. 

"Încredere, este, cred, cel mai important  lucru pe care l-a câștigat acest Guvern în primele șase luni. Înainte să vorbesc de planul de relansare, aș vrea să fac un bilanț, pentru că așa se face. Cel mai important, în domeniul Sănătății, am reușit să evităm cele mai negre scenarii aruncate pe piață, ale specialiștilor care spuneau cum România se îndreaptă către scenariile Italia sau alte țări. Îi mulțumesc domnului ministru Nelu Tătaru. 

În al doilea rând, am reșit să recâștigăm încrederea românilor în instituțiile de Apărare și de Siguranță Națională, pentru modul în care au gestionat această perioadă. Trecem astăzi într-o nouă etapă. Totul nu s-ar fi putut face fără un lider, un leadership important, domnul premier Ludovic Orban, căruia îi mulțumesc pentru tot ce a făcut în această perioadă, în condiții extrem de dificile. Aici, bineînțeles, vreau să le mulțumesc domnului general Ciucă și ministrului Vela. România a stat  la masă cu Comisa Europeană și a fost tratată ca un partenet cu drepturi depline.

Mai este un tip, un mod, un gen de încredere care este mai tehnic, mai greu de observat, dar care este foarte important și cu implicații reale pentru români. Este o încredere care se obține foarte, foarte greu și se pierde foarte ușor. Este încrederea finanțatorilor României. Vă spun astăzi în premieră că deși ne-am împrumutat mult mai mult pentru a finanța cheltuieli mai mari și pentru că am avut venituri mai mici la buget, cheltuielile cu dobânzile sunt mai mici", a declarat ministrul Florin Cîțu, în cadrul evenimentului de relansare economică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel