Ce cere UE de la SUA
Data publicării:
Autor: George Mihail Pârvan
WhatsApp
Uniunea Europeană vrea să solicite despăgubiri de la SUA pentru tarifele impuse la oțel și la aluminiu.

Uniunea Europeană încearcă să obţină despăgubiri din partea SUA de pe urma tarifelor impuse de administraţia americană la importurile de oţel şi aluminiu, în pofida argumentelor Washingtonului că acestor tarife nu li se aplică regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului, informează Reuters, citată de Agerpres.

[citeste si]

China a protestat deja

Urmând o procedură demarată deja de China, UE a informat că nu acceptă argumentul SUA, adăugând că potrivit normelor OMC este vorba de tarife destinate protejării pieţei interne. La începutul acestei luni, China a solicitat şi ea consultări cu SUA pentru a rezolva disputa privind tarifele pentru importurile de oţel şi aluminiu, deoarece măsura violează prevederile Acordului General pentru Tarife şi Comerţ (GATT) din 1994 şi ale Acordului privind salvgardarea ale organizaţiei multilaterale.

60 zile pentru împăcare

Consultările vor acorda celor două părţi oportunitatea de a discuta timp de 60 de zile în legătură cu această dispută şi de a găsi o soluţie reciproc satisfăcătoare fără a fi nevoie să fie iniţiată o nouă etapă a conflictului la OMC. În data de 8 martie, preşedintele SUA a anunţat introducerea unor tarife de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat, exceptând Canada şi Mexic. Ulterior, Casa Albă a anunţat suspendarea tarifelor până la 1 mai 2018 pentru importurile din statele membre ale UE, Argentina, Australia, Brazilia, Coreea de Sud, Canada şi Mexic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel