Ce candidați profită și ce candidați pierd din cauza zăpezii
Ziua alegerilor parlamentare a venit cu vânt puternic, temperaturi scăzute și zăpadă în cantități mari. Astfel, unii candidați ar putea fi defavorizați de situația meteorologică din țară, în timp ce alții ar putea profita.
În orașul Brașov, la ora 8:00, stratul de zăpadă măsura 8 cm, iar în județ situația era mai gravă. Aici favoriți în sondaje erau candidații USL, Petre Roman, pentru Camera Deputaților și Ioan Ghișe, pentru Senat.
Stratul de zăpadă măsura 13 cm, la ora 8:00 și în județul Bacău, acolo unde candidații USL, Viorel Hrebenciuc și Lucian Șova, porneau ca favoriți pentru obținerea mandatelor de senatori. Pe lângă zăpadă, băcăuanii care vor să meargă la urne au de înfruntat și temperatura foarte scăzută, -4 grade.
În Bistriţa-Năsăud, din cauza vântului și zăpezii, la o secție de votare amenajată la Piatra Fântânele, în Pasul Tihuţa, au votat, până la prânz, doar două persoane din 327 câte sunt înscrise pe listele electorale permanente. Acestea, soț și soție, au parcurs cinci kilometri pe jos, prin zăpadă viscolită, pentru a vota.
La Cluj, acolo unde Emil Boc a trimis alegătorii să voteze în alte secții decât cele în care erau repartizați, stratul de zăpadă depășea 10 cm, la ora 8 dimineața. Astfel, în două secții de votare din județul Cluj nu votase niciun alegător, în timp ce alte două secții din județ fuseseră vizitate doar de câte o persoană.
Un alt județ în care vremea ar putea influența rezultatele alegerilor este Sibiu. Acolo, la ora 8 stratul de zăpadă măsura 17 cm, la fel ca în Reșița.
Cea mai gravă situație se înregistrează însă în județul Timiș, acolo favorit clar pentru un loc în Senat este candidatul USL, Ilie Sârbu. Aici grosimea stratului de zăpadă se apropia de 40 de cm la ora 8:00.
Primele efecte ale vremii se văd în prezența la vot, care la ora 14:00 era de 20,56%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News