Ce cafea să bei la prânz și ce să mănânci pe lângă ea ca să fii energic, dar și sătul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce cafea să bei la prânz și ce să mănânci pe lângă ea ca să fii energic, dar și sătul / Foto: Pixabay, de fancycrave1
Ce cafea să bei la prânz și ce să mănânci pe lângă ea ca să fii energic, dar și sătul / Foto: Pixabay, de fancycrave1
Află în articol ce cafea este bine să bei la prânz.

Cafeaua ajută creierul să funcționeze pe tot parcursul zilei, dar pentru un efect mai bun al cofeinei, avem nevoie de combinația alimentară potrivită. Ce cafea să prepari pentru prânz și cu ce să o servești pentru ca ziua ta să fie un succes?

VEZI ȘI: De ce cafeaua te poate face uneori să vrei să dormi, în loc să te trezească?

Ce cafea să bei la prânz?


Dacă cafeaua de dimineață ar trebui să fie ușoară, atunci la prânz vă puteți permite o băutură revigorantă mai puternică. Cert este că după-amiaza, aproximativ între orele 12.00 și 17.00, are loc o scădere naturală a nivelului hormonului cortizol din sânge, care de obicei ne menține în formă bună, ceea ce înseamnă că efectul revigorant al cofeinei la această oră va fi necesar și mai eficient, scrie gastronom.ru.

În timpul zilei, ar trebui să acordați preferință băuturilor de cafea preparate la espressor. Datorită unei tehnologii speciale, apa fierbinte (85-95°C) trece sub presiune printr-o "tabletă" de cafea măcinată fin (puteți folosi boabe gata făcute sau măcinate imediat înainte de preparare) - din această cauză, băutura este maxim saturată cu uleiuri esențiale și cofeină. Și asta înseamnă că obții cel mai puternic efect al cafeleu și o aromă excelentă.

Beneficiile cafelei la prânz

Se știe că espresso favorizează producerea de enzime, stimulează vezica biliară și tractul gastro-intestinal, ceea ce este benefic pentru o digestie de calitate. Este bine să bei o ceașcă de cafea tare după prânz, oferindu-ți încă 10-15 minute pentru a digera mâncarea. Astfel, puteți ajunge rapid la serviciu sau la activitățile zilnice după o pauză de masă.

De asemenea, te poți înveseli la prânz cu ajutorul unui espresso dublu. Această băutură de cafea se prepară și cu ajutorul unui aparat de cafea, precum espresso, dar diferă în timpul de preparare. Spre deosebire de cele 25 de secunde necesare pentru a face un espresso scurt, prepararea unui espresso lung poate dura până la un minut sau mai mult. Ele diferă și în volum - cafea lungă este de două ori mai mult decât un espresso scurt într-o ceașcă - 70 ml de băutură în loc de 35.

Deci, este cafeaua bună pentru prânz? În primul rând, cafeaua trebuie să fie proaspăt preparată. Nu păstrați cafeaua preparată mai mult de 30 de minute și nu amestecați cafeaua veche cu cea nouă.

Ce să mănânci la prânz pe lângă cafea

Este bine să serviți mâncăruri nu prea grele și grase pe lângă cafea, asta dacă vă doriți mai multă energie. Salatele sunt potrivite, calde sau reci, cu multa verdeață, legume și fructe, asezonate cu ulei de măsline bun și cu un strop de oțet balsamic. Adăugați toppinguri după gust - brânză sau conserve de pește, bucăți de carne fiartă sau prăjită.

De asemenea, puteți servi orice fel de mâncare din legume pregătite în cele mai blânde moduri (fierbere sau coacere), păstrând sucul și gustul acestora. Pentru o gustare rapidă la prânz sunt bune sandvișurile sănătoase cu ierburi și legume, dar cu o cantitate minimă de sosuri, precum și sandvișuri și produse de patiserie proaspete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel