Data publicării:
Ce cafea bea Patriarhul Daniel: Gheorghe Florescu: Nu doar Patriarhul! Starețul Mănăstirii Putna, dar și alți mitropoliți și episcopi
Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din București, a fost invitatul lui Ionuț Vulpescu la podcastul Avangarda.
El a spus ce cafea bea Patriarhul Daniel.
Ionuț Vulpescu: E adevărat că Patriarhul Daniel are o cafea preferată care se cheamă Divin?
Gheorghe Florescu: Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea. Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin.
VEZI ȘI: Cât costă cafeaua Divin pe care o bea Patriarhul Daniel - https://www.dcnews.ro/cat-costa-cafeaua-divin-pe-care-o-bea-patriarhul-daniel_906168.html
Gheorghe Florescu, mărturie exclusivă despre superstițiile din spatele cafelei: „Știu să ghicesc în cafea”
I.V.: V-a ghicit vreodată cineva în cafea?
G.F.: Nu, nu!
I.V.: Credeți în asta?
G.F.: Da, pentru că știu să ghicesc în cafea, dar numai într-o cafea foarte bună!
I.V.: Serios? Sunt niște limite, până unde merge ghicitul acesta în cafea?
G.F.: Depinde, te uiți și la om.
I.V.: Dacă îl păcălești sau nu...
G.F.: Nu, nu, eu nu păcălesc pe nimeni!
VEZI ȘI: Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu și cafeaua Diavolului. Ție care îți place?
„Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu, care este cafeaua arabica, și cafeaua Diavolului, cafeaua robusta. Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă. De cinci ori tărie! Dintr-o 100 kg de cafea produsă, 70% este cafea arabica, 30% este cafeaua robusta. Deci mai jos, din punctul de vedere al producției. Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70% doar 10% e selecționată. Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate. Are o denumire englezească, dar nu are niciun rost. Ceea ce bem noi acum e Cafeaua lui Napoleon Bonaparte, Cafeaua Sfânta Elena, făcută pe Insula Sf. Elena, pe coasta Africii, lângă Mozambic, și este cafeaua pe care a plantat-o Napoleon când a ajuns în insulă. Ultima dorință a lui Napoleon a fost să bea o cafea plantată de el. Și asta e cafeaua plantată de el”. Vezi continuarea aici - https://www.dcnews.ro/cafeaua-este-de-doua-feluri-cafeaua-lui-dumnezeu-si-cafeaua-diavolului-tie-care-iti-place_906113.html
CITEȘTE ȘI: De ce neurochirurgul Vlad Ciurea nu recomandă cafeaua după ora 17.00 - https://www.dcnews.ro/de-ce-neurochirurgul-vlad-ciurea-nu-recomanda-cafeaua-dupa-ora-17-00_857099.html
VEZI ȘI: În cafenelele de fițe din Arabia Saudită se vinde „Romanian Latte”. Ce conține băutura „neaoșă” - https://www.dcnews.ro/in-cafenelele-de-fite-din-arabia-saudita-se-vinde-romanian-latte-ceea-ce-contine-bautura-neaosa-n-are-insa-nici-cea-mai-mica-legatura-cu-tara-noastra_902020.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News