Ce cadouri a primit Klaus Iohannis în 2022. Chirieac: Probabil că e primită de la cineva din PSD. Altfel, nu îmi explic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Administrația Prezidențială a publicat lista cu toate cadourile primite de președintele Klaus Iohannis în anul 2022. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat informații.

Cel mai scump cadou primit a fost un tablou din chihlimbar, în valoare de 5565 de lei, după cum anunță Administrația Prezidențială. Acesta a mai primit, prin diverse acţiuni de protocol, şi un set din porţelan din care face parte, de asemenea, un vas special pentru lapte. Tot anul trecut, Klaus Iohannis a primit şi o cravată de culoare roşie, şi una de culoare vişinie cu un model cu păsări albastre.

"Au vrut să îi tragă un semnal de alarmă, altfel nu îmi explic cum i-au dat cravata roşie"

Întrebat, la Antena 3 CNN, cine crede că i-a dăruit cravata roşie lui Klaus Iohannis, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns, într-o notă ironică: "Probabil că cineva de la PSD, altcineva nu avea cine decât în zona asta de stânga. Au vrut să îi tragă un semnal de alarmă, altfel nu îmi explic cum i-au dat cravata roşie".

"Acum nu ştiu dacă avem vreun partid politic care să îşi fi ales culoarea vişiniu, dar s-ar putea să se creeze unul, fiindcă înţeleg că, odată cu apropierea alegerilor, mai multe partide politice proaspete sunt pe ţeavă. Unul o fi vişiniu şi i-o fi dat anticipat o cravată vișinie", a adăugat Bogdan Chirieac.

"Îl poţi sparge când suntem primiți în Schengen"

Cât despre vasul pentru lapte, acesta a mai spus: "Da, este porţelan. Pe ăla îl poţi sparge când suntem primiți în Schengen. După ce s-a făcut o întreagă campanie cum că preşedintele a aranjat tot, suntem ca şi primiți în Schengen... Acel vas special pentru asta este! După ce Austria ne-a făcut ce ne-a făcut... Dai cu el de pământ!". 

Dat fiind faptul că acele cadouri rămân în patrimoniul Administraţieii Prezidențiale, Bogdan Chirieac a subliniat, în aceeași notă ironică: "Şi cioburile nu se dau la gunoi, rămân în patrimoniu. Altminteri, din mandatele lui Traian Băsescu ce avem, astăzi? Nişte cioburi. Acum, nu vreau să cred că şi din mandatele lui Klaus Iohannis vor rămâne tot nişte cioburi. Poate că va pune cioburile împreună şi o să găsim un vas întreg, până la urmă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel