Ce cadouri a primit Geoană în 2010. Cât costă leul din porţelan oferit de prim-ministrul din Bavaria
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
geoana-parlament
geoana-parlament

Principalii lideri ai Senatului au păstrat, cu o singură excepţie, toate bunurile primite cu prilejul unor acţiuni de protocol în 2010, majoritatea acestora fiind cadouri simbolice, evaluate la sume sub 100 euro. Din cele 27 de bunuri, doar unul singur a fost donat Senatului, o casetă de lemn conţinând un stilou negru cu peniţa din aur alb de 14k, primită cadou de Mircea Geoană şi evaluată la 380 euro.

Cele mai multe bunuri cu titlu gratuit, 11, au fost primite de Mircea Geoană. Printre acestea, un tablou cu Marele Zid chinezesc, pictat pe mătase, evaluat la 70 de euro şi o carafă din sticlă incoloră, gravată, evaluată la 81 euro. Preşedintele Senatului a mai primit, în 2010, un set de instrumente de scris marca Monte Christo, evaluat la 61 de euro, CD-uri cu înregistrări ale unor opere ale lui Chopin, un leu din porţelan smălţuit, primit de la prim-ministrul landului Bavaria, evaluat la 71 euro.

Lui Geoană i s-au mai oferit un leu din bronz aurit, evaluat la 95 de euro, o scrumieră din porţelan, evaluată la 47 euro, un turnuleţ din metal placat cu argint, evaluat la 40 euro, un platou mic de argint, evaluat la 126 euro, un set de două ceşti pictat manual, evaluat la 105 euro.

Corlăţean şi-a păstrat toate cadourile

Preşedintele Comisiei de politică externă, Titus Corlăţean, a primit în 2010 tot 11 bunuri cu titlu gratuit, el păstrându-le pe toate. Printre acestea o casetă de metal placată cu argint, evaluată la 46 euro, un tablou din mătase naturală reproducând o stamplă chinezească clasică, evaluat la 58 de euro, un platou rotund din metal argintat, evaluat la 47 de euro, un ceas electronic de mână, design Elio Berhanyer, evaluat la 160 euro. Corlăţean a mai primit un tablou din lemn lăcuit, cu intarsii de sidef, evaluat la 71 euro, un set de instrumente de scris marca Monte Christo, evaluat la 61 de euro, un album fotografic intitulat "Discovering Turkey", evaluat la 12 euro, un platou rotund din porţelan evaluat la 29 euro şi un platou rotund din din metal argintat evaluat la 61 euro. Vicepreşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a primit trei cadouri, el păstrându-le pe toate: o scrumieră din porţelan, evaluată la 37 euro, o casetă din metal placată cu argint, gravată cu o imagine a Ierusalemului, evaluată la 46 euro şi un vas din porţelan în formă de amforă decorat cu ideograme chineze, evaluat la 44 euro. Cristian Rădulescu a primit un set din şase pahare de cristal, evaluat la 51 euro, iar Ioan Mang a primit un set de şase suporturi pentru pahare, din sticlă transparentă, evaluat la 36 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel