Ce boli se pot transmite prin sex oral
Deși este mai sigur decât sexul vaginal, sexul oral nu te ferește de contactarea bolilor cu transmitere pe această cale.
Cea mai comună boală transmisă prin intermediul sexului oral este ”Herpesul”. Există două feluri de herpes: Tipul 1, care produce răni în zona gurii și Tipul 2, care produce răni în zona genitală. Dacă o persoană infestată cu tipul 1 îi face sex oral unei alte persoane, atunci infecția se transmite în zona genitală. Procesul funcționează și în sens invers, dar cazurile sunt rare.
Gonorea se poate lua și ea pe ”cale orală”. De obicei, infecția se transmite din zona genitală a partenerului bolnav la gâtul celuilalt, dar există cazuri când se întâmplă și opusul. Corpul va elimina virusul în mod natural, dacă infecția apare în gât. În cazurile în care aceasta se instalează în zona genitală este nevoie de tratament cu antibiotice.
Sifilisul se poate transmite ușor prin intermediul sesului oral, dacă gura ei/lui intră în contact cu o erupție de pe piele, cauzată de boală.
Chlamydia poate infecta gâtul unei persoane, dar acest lucru se întâmplă foarte rar.
Hepatita A este și ea una din bolile care se pot transmite atunci când cei doi parteneri practică sexul anal-oral, deaorece virusul se întâlnește pe materia fecală umană.
Hepatita B se găsește în fluidele sexuale și în sânge, deci se poate transmite în acelaș mod ca virusul HIV.
Hepatita C se găsește doar în sânge și nu se poate transmite decât dacă sexul oral implică asta
Virsulul HIV se transmite pe cale orală doar dacă persoana activă intră în contact cu fluidul sexul al partenerului sau sângele acestuia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News