Urmărește emisiunea live
Ce beneficii îți poate aduce consumul de ceai cu lămâie și ghimbir înainte de culcare
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Dacă vă numărați printre cei 10-30% dintre adulți care au dificultăți în a adormi, este posibil să căutați modalități de a vă odihni mai mult. Consumul unui tonic pe bază de plante, cum ar fi ceaiul de lămâie și ghimbir, ar putea fi un ritual liniștitor înainte de culcare.

Dacă vă numărați printre cei 10-30% dintre adulți care au dificultăți în a adormi, este posibil să căutați modalități de a vă odihni mai mult. Consumul unui tonic pe bază de plante, cum ar fi ceaiul de lămâie și ghimbir, ar putea fi un ritual liniștitor înainte de culcare, conform healthline.com.

Ceaiul de lămâie și ghimbir este exact așa cum sună: o infuzie blândă din plante de lămâie proaspătă și ghimbir - cu puțin îndulcitor, cum ar fi miere sau nectar de agave, dacă doriți.

S-ar putea să vă întrebați dacă ceaiul de lămâie și ghimbir are beneficii unice pentru sănătate. Deși s-ar putea să nu vă facă somnoros, vă poate ajuta să vă relaxați și să vă ofere alte beneficii.

Calmează indigestia


Dacă indigestia cronică sau o cină grea te ține treaz, o ceașcă de ceai de lămâie și ghimbir poate fi un tonic grozav înainte de a merge la culcare.

Ghimbirul este o rădăcină folosită de mult în medicina alternativă și populară pentru capacitatea sa de a atenua golirea întârziată a stomacului.

În plus, lămâia conține un compus vegetal numit limonen care ajută digestia.

Poate atenua greața


Ghimbirul a fost mult timp apreciat pentru capacitatea sa de a atenua greața, pe care mulți oameni o experimentează în timpul sarcinii sau chimioterapiei, printre multe alte situații. Potrivit cercetărilor, consumul a 1–1,5 grame de ghimbir pe zi poate fi suficient pentru a obține un efect anti-greață.

Un articol de revizuire a constatat că ghimbirul a prevenit și a redus greața și vărsăturile legate de chimioterapie în jumătate din studiile evaluate.

Deși oamenii de știință nu au identificat cum funcționează ghimbirul pentru a reduce greața, ei recunosc gingerolul ca fiind unul dintre compușii primari ai plantelor responsabili pentru acest efect.

În plus, infuzie de lămâie-ghimbir este în general considerată sigură în timpul sarcinii.


Poate reduce congestia nazală


Aburul generat din infuzia ta fierbinte de lămâie și ghimbir poate ajuta la deschiderea cavităților nazale - ajutând la curățarea nasului înfundat. De asemenea, să bei ceva cald calmează o durere în gât cauzată de acumularea de mucus.

Deși aceste efecte sunt în mare parte anecdotice și susținute de medicina populară, ele pot fi utile de reținut în timpul sezonului de răceală și gripă sau dacă aveți alergii sezoniere.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel